CHP’li Hüseyin Yıldız: “Tarım Bakanı yerli ve milli değil”

CHP’li Hüseyin Yıldız: “Tarım Bakanı yerli ve milli değil”

Tarım giderlerinin tümüne yabancı şirketlerin karar verdiğini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Avrupa'nın, yabancı ülkelerin Tarım Bakanı olduğunu söyledi.

GÜNAY PABUŞÇU-Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Teklifin ilk 8 maddesi kabul edildi. Kanun teklifleri görüşmesinde konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi hedef aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin karar verme iradesini kaybettiğini belirten CHP’li Yıldız, “Tarım giderlerinin tümüne yabancı şirketler karar veriyor. Çiftçi üretim fiyatlarına ise egemen şirket karar veriyor. Çiftçisi de tüketicisi de ülke tarımı yöneticisi de dâhil kendi karar verme iradesini kaybetmiştir. Yani Tarım Bakanı kısacası Avrupa'nın, yabancı ülkelerin Tarım Bakanı oldu.” dedi.
 

“18 yıllık mevcut iktidar tarımı geriye götürdü”
CHP’li Yıldız, “Ben de hemen MHP'nin Adana Milletvekilinin konuşmalarının altına yüzde yüz imzamı atıyorum. Çünkü sayın vekil kendisi üretiyor pamuğunu, çiftçisinin ne olduğunu biliyor. Eğer biz Tarım Bakanını dışarıdaki yabancı sermaye ithalatçılarının eline bırakırsak, ithalatçıların sözcüsü yaparsak Türkiye Cumhuriyeti'nin Tarım Bakanı değildir, bu bir gerçektir. Onun için ben Türkiye'de tarımın bu iktidarla gelişeceğine inanmıyorum çünkü on sekiz yıldan beri bu tarımı geri götüren bu iktidardır. Ama ben burada özellikle bu vekilime teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.