CHP'li Sevim:Esnafın hali perişan! İktidar pandemi sürecini yönetemiyor

CHP'li Sevim:Esnafın hali perişan! İktidar pandemi sürecini yönetemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, kısıtlama kararlarının ardından yıllardır çıkmazda olan on binlerce esnafın iflasın eşiğine geldiğini belirterek, AK Parti iktidarının pandemi sürecini yönetemediğini söyledi.

GÜNAY PABUŞÇU -Pandemi nedeniyle dayanacak gücü kalmayan esnaf ve esnafın yanında çalışan milyonlarca insan koruma destek paketi beklerken, iktidarı eleştiren bir açıklama da CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim'den geldi. 

CHP'li Sevim, "Esnafın hali perişan. 18 yıldır iktidara geldikleri günden bugüne kadar sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın yönettiği AKP ve Sayın Devlet Bahçeli’nin yönettiği MHP hükümeti tarafından anayasayı, yargı bağımsızlığını hiçe sayan, hukuksuz, liyakatsiz ve beceriksiz bir yönetim anlayışıyla yönetiliyoruz. Son dönemde de ucube başkanlık sistemini devreye sokarak aziz milletimizi her türlü sorunu çözüp ülkeyi uçuracağız yalanlarıyla ikna edip ülkemizi içine soktukları krizi daha da derinleştirerek içinden çıkılması zor bir buhrana dönüştürdüler. Nerden tutsak elimizde kalıyor" dedi. 

"İktidarın pandemi sürecini yönetemediğini halk gördü"

"Ne yazık ki ülke olarak tarımdan hayvancılığa, sanayiden her türlü hammaddeye birçok konuda dışa bağımlı hale gelmiş, toplumsal ve ekonomik buhranın, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuzluğun olduğu bir süreçte yakalandık Covid-19 pandemi belasına!"  diyerek sürecin zorluğuna dikkat çeken Başkan Sevim, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öyle bir bela ki ülkemizde ve dünyada yüz binlerce insanın hayatını, sağlığını ve işini kaybettiği bir bela. Ülkeyi yönetemediğiniz gibi aziz milletimizin karşı karşıya kaldığı bu pandemi sürecini de yönetemeyeceğinizi ne yazık ki 5 tane maskeyi ücretsiz dağıtmayı beceremediğiniz zaman gösterdiniz. Sıcak, güvenli, lüks, konforlu saraylarda aldığınız hiçbir önlem kararı ekonomik buhranla savaşan halkın karşı karşıya kaldığı bu pandemi mücadelesinde işe yaramadı. Mücadelede geldiğimiz son duruma baktığımızda iktidarın pandemi sürecini  yönetemediğini halk gördü ve yaşıyor. Vaka sayısına baktığımızda Covid -19 ile mücadelede alınan her türlü doğru önlem önem arz ediyor ve uygulanması gerekiyor. Daha fazla can kaybının yaşanmaması için alınan her türlü doğru önlemi destekliyor ve uyulması için üstümüze düşen her türlü çabayı gösteriyoruz."

"İktidar, Suriyeli göçmenlere kendi halkından daha çok sahip çıktı" 

Pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalarının ardından on binlerce esnafın iflasın eşiğine geldiğini ve devletten destek bekleyenlerin hüsrana uğradığını söyleyen CHP'li Sevim, "Halktan ve sokaktan kopuk olduğunuz için gerekli ekonomik tedbirleri almadığınız ve gerekli yardımları yapmadığınız için almış olduğunuz her kısıtlama kararından sonra zaten yıllardır çıkmazda olan  on binlerce esnafımız iflasın eşiğine gelmiş, esnaflarımızın yanında  çalışan binlerce insanımız da işsiz kalarak bir kuru ekmeğe muhtaç hale gelmiştir. Özellikle son olarak 20 Kasım'da yürürlüğe giren koronavirüs önlemleriyle çalışma saatleri sınırlandırılan ya da dükkanı kapatılan esnaflar ve çalışanları zor duruma düşmüş, batma ve bitme noktasına gelmişlerdir. AKP genel başkanının dağıttığı keyif çayları esnafın sofrasında katrana dönmüş. Bağ-kur'unu  yatıramadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanamama riski taşıyan binlerce esnafımız ve çalışanı kirasını ,vergisini, stopajını ödeyemediği için ve en önemlisi geçinemediği içine devletinden destek geleceğini beklerken her seferinde hüsrana uğramıştır. Cumhur İttifakı her fırsatta övünerek propagandasını yaptığı 40 milyar dolar harcadığı Suriyeli göçmenler kadar halkına sahip çıkmamıştır" ifadelerini kullandı. 

"Yüreğiniz yetiyorsa sokağa çıkın, halkın, arasına karışın"

Son olarak, "Ülkeyi yöneten, gelir adaletsizliğini artıran, sosyal devlet anlayışını çökerten Cumhur İttifakı'nın ilçe başkanlarına, il başkanlarına, milletvekillerine, genel başkanlarına sesleniyorum" diyen CHP'li Sevim, "Çıkın sokağa. Halkın arasına karışın.. Yüreğiniz yetiyorsa pazarları, tarlaları, sanayi sitelerini gezin .Kahvecileri, lokantacıları, çiftçileri, gündelik yevmiyeyle çalışanları, servisçileri, kantincileri, berberleri, kuaförleri, ve diğer esnaflarımızı dileyin. Yüz binlerce esnafa, milyonlarca işsize, açlık sınırında yaşayan yüz binlere, çöpten ekmek toplayan on binlerce insanımıza bu ölüm kalım mücadelesinde ihtiyaç duyduğu her türlü desteği ve hibeyi vermek zorundasınız. Her koşulda devletinin yanında olan bu kadim millet sizden sadaka istemiyor hakkını istiyor. O koltukları size emanet eden milletimiz ‘‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’‘ şiarıyla bu memleketi yönetmenizi bekliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.