Çıkmaza giren esnaf ödemeler için destek bekliyor!

Çıkmaza giren esnaf ödemeler için destek bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüste yeni kısıtlamaları açıklamasının ardından esnafı yine zorlu günler bekliyor. Pandeminin olumsuz etkilerinin en çok etkilediği esnaflar, yerel ve genel yönetimden ‘can suyu’ bekliyor.

GÜNAY PABUŞÇU-Kısıtlamaların küçük esnafı çok zor durumda bırakacağını belirten Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği Başkanı Meltem Tuğral, “Özellikle Nazilli ve çevresinde artan vakalar nedeniyle aslında beklenen oldu. Yayılması bir türlü önlenemeyen virüs yine en çok küçük esnafı vurdu. Kahveler, oyun salonları, parklar kapatıldı. Kafe ve restoranlar paket servise döndü. Çalışma saatleri 10:00 - 20:00 saatleri arası olarak kısıtlandı” dedi.

Tuğral, koronavirüs kısıtlamaları sonrası destek kredilerinin ödenmesi ve yapılandırmaya gidilen Bağkur, SGK ve vergi borçları ödemelerinin faizsiz olarak 2021 Haziran ayına kadar ertelenmesini istedi.

e08af037-5825-4840-9eed-d74f118752dc.jpg

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a ve meclis üyelerine çağrıda bulunan Tuğral, ‘esnafın sesini duyun, sesi olun’ mesajında bulundu. 

İğneden ipliğe, eldivenden merdivene aklınıza gelen her şeyi satan zincir marketlerin kısıtlanması konusunda çalışmalar beklediklerini aktaran Tuğral, “Yasakların tekrar gündeme gelmesi ve uzamayacağının garantisi olmaması nedeniyle destek kredilerinin ödemesinin kolaylaştırılmasını bekliyoruz. Yapılandırmaya gidilen Bağkur, SGK, vergi borçları ödemelerinin faizsiz olarak 2021 Haziran ayına kadar ertelenmesini istiyoruz. Tamamen kapatılan kıraathane, oyun salonu, halı sahalar gibi işletmelere devletimizden ya da bağlı bulundukları esnaf odalarımızdan karşılıksız maddi destek sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.