Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok projelerini anlattı

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok projelerini anlattı

Çine Ziraat Odası Başkanı ve Başkan Adayı Osman Eşiyok, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı.

2011 yılında Çine Ziraat Odası Başkanlığı görevine gelen Eşiyok, projeleini çiftçilerle paylaştı. Çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve onların işlerini kolaylaştıracak her türlü işe hazır olduğunu kaydeden Eşiyok, "Lazerli tesfiye makinesinin alınıp oda bünyesinde üreticinin kullanımında sunulmasını sağlayacağız. Hal Tesisimiz de en donanımlı hale getirilip ve güncel teknoloji kullanılacaktır. Üretici pazarımızın üstü örtülerek girişi düzenlenecektir. Hal tesisinde buluna kantarın 7/24 hizmet vermesi sağlayacağız. Çine Organze Sanayi Bölgesindeki 11 bin 500 metre kare alanımıza Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) üzerinde yüzde 50 destekli depo ve siloların kazandırılması sağlanacaktır" dedi.

18 mahalle ve 73 bin dönüm araziye ulaşan toplulaştırma faaliyetleri desteklenmeye devam edeceklerini belirten Eşiyok, "Çine ovamızdaki arazilerin toplulaştırılma yöntemiyle düzenlenmesine yardımcı olma faaliyetlerine devam edilecektir. Lazerli tesviye ile toplulaştırılan arazilerin düzenlenmesi ve tekrar tarıma uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Oda bünyesinde bulunan ziraat mühendisleri tarafında bir takvim belirlenerek tüm mahallelerde zari zararlılarla mücadele toplantılarını düzenleyeceğiz. Dünyada teknolojik ve güncel zararlılarla mücadele yöntemleri araştırılacak ve uygulanacaktır" diye konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI PROJESİ

Yeni hizmet binası projelerinin olduğunu da açıklayan Eşiyok, "Yeni hizmet binamız için en güzel mimari proje üyelerimize sorularak seçilecektir. Binamız, başkanlık kısmı, konferans salonu, hizmet bölümü, sosyal alanlar ve sergi alanlarından oluşacaktır. Et, süt, sulama, damızlık birliklerine odamız hizmet binası içinde yer ayrılacaktır. En üst katına düğün salonu olarak planladık” ifadelerini kullandı. Başkan Eşiyok, gerçekleştirilecek olan seçimlerde delegelerden yeni dönemde de başkanlık görevini devam ettirebilmek için destek istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.