Çine’de şeker mısır hasadı yapıldı

Çine’de şeker mısır hasadı yapıldı

Agrikem ve Seminis firmaları, Karakollar Mahallesi’nde Çine Ziraat Odası Delegesi Gültekin Celep’in tarlasında, şeker mısırı tanıtım günü düzenledi.

Etkinliğe, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydoğdu, çiftçiler ve Agrikem Ege Bölge Sorumlusu Şevket Özlü katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Agrikem Ege Bölge Sorumlusu Şevket Özlü “Ocak ayı içerisinde Karakollar Mahallesi'nde bir toplantı yaparak çiftçilerimiz burada Challenger, Signet ve 1036 tohumları hakkında seminer vermiştik. Karakollar Mahallesi’ndeki çiftçimiz Gültekin Celep, Signet (erkenci) tohumu ekti. Bu tohum 55-60 günde hasada geldi. Bu süre içerisinde de ürünün hastalıklardan korumak için sürekli takip ettik. Bugünde burada bu ürünümüzü hasadını yapıyoruz. Çiftçilerimize Signet tohumunu 55-60 gün içerisinde yetiştiğini ve ürünün hasat edildiğini göstermek istedik” dedi.

14 yıldır şeker mısır ektiğini söyleyen çiftçi ve Çine Ziraat Odası Delegesi Gültekin Celep, “Signet tohumunu bu yıl 14 dönüm ektim. Üründen çok memnunum. Tat oranı, yemesi ve haşlaması çok güzel. Signet tohumunu beğendim ve çiftçilerimize tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra hasadı yapılan Signet (erkenci) şeker mısır haşlatılarak çiftçilere tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.