Çocuklar...

Ortada 6 aylık bir bebek var ve başta annesi olmak üzere hiç kimsenim umurunda değil. Bu iki çocuğun varlığı yüzünden bu konunun bir an önce gündemden silinip gitmesini istemiştim o yüzden de yazmayı hiç istemedim. Ama bu sabahta dahil olmak üzere görüyorum ki kimsenin unutmaya niyeti yok. Çocuklar şu an küçük oldukları için hiçbir şeyin farkında değil. Ama yıllar geçecek ve büyüyüp haklarındaki her şeyi öğrenecek. Böyle bir sebeple tüm ülkenin dilinde olmayı hangi aklı başında insan hayal edip isteyebilir. 

**

Kusura bakmayın ben bu insanların hangi sebepten televizyona çıktıklarını halen bilmiyorum. Sosyal medyada tesadüfen okuduklarım dışında haklarında hiçbir bilgiye sahip değilim. Gördüklerimle bile o kadar çok üzüldüm ki daha fazlasını öğrenmeye kalbim dayanmadı. Sanırım asla da araştırıp öğrenmeyeceğim. Dünya üzerinde böyle insanlar olduğunu reddetmeye çalışıyorum buna da hakkım var. Ama o zavallı çocukların böyle bir şansı olmayacak. Umarım devletimiz bu konuda gerekeni yapar.

**

İnsan yanılır... kadında erkekte hataya düşebilir. Ama insan hatada olduğunun farkında değilse durumu düzeltmek ve değiştirmek için hiçbir şey yapmaz. Bunun vebalini kendisi kadar çevresindekiler de ödemeye başlar. Minik kızın gelecekte yaşayacakları da annesinin yaptığı hatalarla örülü olacak. Dedikodular ve kötü kalpli insanların söylemleri peşini bırakmayacak. Bir anne evladına acımazsa başka kim acıyabilir demeyip düşünmek lazım. O da her bebek gibi doğru bir ailede olmayı hak ediyordu. 

 

İşte tam da bu gibi sebeplerden, insanlar içlerinde tamir edilemez bir öfke, bir nefretle yaşıyor hayatı. Toplumsal yozlaşmanın resmini bu olaylardan daha iyi resmedebilecek bir başka örnek daha yok. Kaldı ki bizim toplumuzda bir kadının yanlışı birçok kadına mal edilir. Aynı şekilde bir erkeğin hatası da bir çok erkeği töhmet altında bırakır. Hatırlayın Özgecan'dan sonra minibüste tek kadın yolcu olarak kalmak hangi kadın için kolaydı. Bu olayın baz alınıp sosyal medyada şiddete maruz kalan kadınların haklı mücadelesine dil uzatıldığını görmek inanılır şey değildi. 

***

Bu tv programlarını yapan insanlar ortada masum bir bebek olduğunu fark edip o çocuğun hayatını nasıl reytinge tercih edebilir. Azra Kohen'in de dediği gibi bu ülkede insanlık dışı eylemlerin sonu gelmiyor. 

**

Ve forograftan anladığım kadarıyla bebeğin 4 yaşlarında bir abisi var. O çocuk birgün yetişkin bir delikanlı erkek olduğunda bu yaşananlara nasıl tahammül edecek. Suçu ne olursa olsun herkesin annesi kutsaldır. Lütfen sarf edeceğimiz kelimeleri söylemeden önce bugünün küçük yarının beyefendisi ve hanımefendisi olacak olan bu yavruları düşünsün. Anneye ve suç ortağına duyulan haklı öfkeyi anlayabiliyorum. Ancak çocukların geleceği için lütfen bu olayı daha fazla gündemimizde ve paylaşımlarımızda tutmayalım. 

Mine Mulcar

5971ee65-cac8-439a-bd20-6f9d04530c8f.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum