Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yerel seçimlerle ilgili konuştu.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Kocaeli ve Sakarya'ya giderek ilçeleriyle birlikte aday tanıtımını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu haftasonu Samsun ve Ordu, önümüzdeki haftasonu da Erzurum, Gaziantep ve Antalya adaylarının tanıtım törenlerine katılacağını bildirdi.

“MUSTAFA SAVAŞ KARDEŞİMİZİ AYDIN'A, AYDIN'I DA MUSTAFA SAVAŞ KARDEŞİMİZE EMANET EDİYORUZ”

Erdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin de diğer illerdeki adayların tanıtım törenlerini, beldeleri ve ilçeleriyle gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Büyükşehir ve il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 yer kalmıştı. Bunlardan 4'ünde Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP adaylarını destekliyoruz. Kalan 2 ilimizden Aydın'da, büyükşehir belediye başkan adayımızı Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş olarak belirledik ve geçtiğimiz cumartesi ilan ettik. Muğla büyükşehir belediye başkan adayımızı da önümüzdeki pazar kamuoyuna açıklıyoruz. Mustafa Savaş kardeşimizi Aydın'a, Aydın'ı da Mustafa Savaş kardeşimize emanet ediyoruz." diye konuştu.

"PARTİMİZE TAVIR ALAN KİŞİ, HİÇBİR ZAMAN AK PARTİ'Lİ OLMAMIŞTIR"

Erdoğan, 31 Ocak'ta seçim kampanyalarının resmi başlangıcını, büyük aday tanıtımı ve manifesto toplantısında başlatacaklarını dile getirerek, bu tarihe kadar tüm adayların illerinde tanıtım sürecini tamamlamış olacaklarını söyledi.

Yeniden belediye başkan adayı olanlara ve ilk kez gösterdikleri adaylara seçim yarışında başarılar dileyen Erdoğan, bu büyük hizmet bayrağını yeni arkadaşlara devredecek belediye başkanlarına da şehirlerine ve ülkeye katkılarından dolayı teşekkür etti. Erdoğan, aday adayı olarak hizmet yarışına katılanlara da şahsı, partisi ve milleti adına şükranlarını sundu.

Erdoğan, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının açıklandığı ana kadar parti içinde süren yarışın, bir demokrasi, bir hizmete talip olma yarışı olduğunu vurguladı. Adayların açıklandıkları andan itibaren tüm teşkilatın adayın etrafında kenetlenmesini, vakitlerini ve imkanlarını seçim zaferi için kullanmalarını istediğini belirtti. Kendisi veya desteklediği kişi aday olamadığı için AK Parti'ye tavır alan kişilerin, kendi gözünde hiçbir zaman AK Partili olmadıklarını belirtti. Bugüne kadar egosunun değil, davasının peşinde yürüyenlerle çalıştıklarını, bundan sonra da böyle devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Hizmet yarışında bayrağın ne zaman, hangi görevde, kime tevdi edileceği nasip işidir. Geçmişte milletvekili olan, il, ilçe başkanı, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi, bürokrat olan arkadaşlarımızdan bugün belediye başkan adayı olanlar var. Bugün büyükelçi olanlar var. Bunların hepsi nasip. Biz layığı olan veya layık olanı kenara koymadık ve koymayız. Aynı şekilde milletvekillerimiz arasında geçmişte pek çok farklı görev üstlenmiş olan arkadaşlarımız var. Demek ki meselemiz sen ben kavgası değil; davaya, ülkeye ve millete hizmet olduğu zaman görev her an, herkese düşebilir, düşüyor. Önemli olan bu imtihan dönemlerini başarıyla geçebilmektir. Şimdiden teşkilatlarımıza, adaylarımıza seçim çalışmalarında muvaffakiyet temenni ediyorum." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.