Defineciler tarihi camiyi talan etti

Defineciler tarihi camiyi talan etti

Hamzallı Mahallesi’nde 20 yıl öncesine kadar ibadethane olarak kullanılan 60 yıllık tarihi cami, hazine avcılarının uğrak noktası oldu.

Nazilli’nin Hamzallı ve Beş Eylül mahalleleri arasında bulunan 60 yıllık tarihi cami, hazine avcıları tarafından talan edildi. Yaklaşık 20 yıldır kullanılmayan tarihi caminin içi, define arayan kişiler tarafından kazılarak, kullanılamaz hale getirildi. Caminin durumuna üzülen vatandaşlar, yol kenarında bulunan caminin bakımsızlıktan ve hazine avcılarının kazılarından dolayı yıkılmak üzere olduğunu belirterek, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Dedesinin caminin inşaatında çalıştığını ifade eden Şenol Taşkıran, “Yol üzerinde bulunan cami yaklaşık 60 yıllık. Bu cami kullanıldığı yıllarda dolup taşardı. Özelikle teravih ve Cuma namazlarında çok kalabalık olurdu. Cami kapatıldıktan sonra defineciler altın bulma düşüncesiyle talan ettiler. Bu tarihi cami, burada yaşayan kişiler arasında para toplanarak düzeltilebilir. Fakat bunca yıllık tarihi camiyi yıkılmaya terk ettik. Bu konu hakkında herkesin üzerine düşeni yaparak, camimizi tekrar kullanılabilir hale getirmek istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.