’Dengeli Besleniyorum’ Resim Yarışması Birincileri Ödüllerini Aldı

’Dengeli Besleniyorum’ Resim Yarışması Birincileri Ödüllerini Aldı

Aydın’da Yemekte Denge eğitimini alan öğrenciler arasında düzenlenen “Dengeli Besleniyorum” resim yarışmasında derece giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İşbirliğiyle 8-10 yaş grubu çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmeyi eğlenerek öğrenebilmesi için başlatılan Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin 2014-2015 yılı Aydın’da tamamlandı.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Aydın ilinin de içinde bulunduğu toplam 10 ilde ve 500 okulda yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi Aydın Efeler ilçesinde Eylül ve Ekim ayı içerisinde başlatıldı. İl Proje Koordinatörleri tarafından pilot 50 özel ve resmi ilkokulda 576 sınıf öğretmeni tarafından ilkokul öğrencilerinden oluşan 12 bin 176 öğrenci ile yürütüldü. Proje sonunda da öğrencilere ‘Dengeli Besleniyorum’ konulu resim yarışması düzenlendi.

Yemekte Denge Eğitimini alan öğrenciler arasında düzenlenen “Dengeli Besleniyorum” resim yarışmasında derece alan öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda ödül töreni yapıldı.

Tören İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tansel Sarayköylü, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeden Sorumlu Yasemin Yılmaz, İl Proje Koordinatörü Songül Oktaylar, SÜGAV İletişim Yöneticisi Pelin Özbay ile ödül alan okulların müdürleri, müdür yardımcıları, dereceye giren öğrenciler, sınıf öğretmenleri ile öğrenci velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

"BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ ÇALIŞMA"

Yemekte Denge Projesi’nin 4 pilot ilde başlayıp daha sonra 10 ile yayıldığını ifade ederek konuşmasına başlayan SÜGAV İletişim Yöneticisi Pelin Özbay, “Bu çalışma bizim için çok gurur verici bir çalışma. Şu an itibari ile 500 okulda 1 milyonun üzerinde öğretmen, öğrenci ve veliye ulaştık. Çocukların yaptıkları resimler projenin çok iyi anlaşıldığı ve içlerine sindirdiği ortaya çıkarıyor. Bu tabloyu görmek bizi çok mutlu etti” dedi.

“12 BİN 176 ÖĞRENCİMİZİ KAPSAYAN BİR PROJE HALİNE DÖNÜŞTÜ”

Projenin öğrencilere kazanımları konusunda bir konuşma yapan Aydın Milli Eğitim Müdür Vekili Tansel Sarayköylü, “8-10 yaş gurubu öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesine yönelik olarak birtakım çalışmaları da içinde barındıran oldukça iyi amaçlara hizmet eden bir projenin bir yılı daha Aydın’da sona erdi. 2014-2015 yılında proje Aydın Efeler ilçemizde 50 okulumuzda 576 sınıf öğretmenimizin içinde bulunduğu ve 12 bin 176 öğrencimizi kapsayan bir proje haline dönüştü. Bu proje amacına fazlasıyla ulaştı. Projeye destek veren okul müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarının altında imzası olan öğrencilerimizi ve velilerini de canı gönülden kutluyorum. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu başarıların devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

Resim yarışmasında birinci olan Özel Bahçeşehir İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencisi Sinem Eren’e bisiklet, ikincilik ödülü alan Halide Hatun İlkokulu 3/H Sınıfı öğrencisi Simge Melek Çiner’e Kablosuz MP3 çalar, üçüncülük ödülü alan Ekrem Çiftçi İlkokulu 2/A Sınıfı öğrencisi Sena Kaya’ya ise frenli üç tekerlekli scooter verildi.

Ayrıca törende İl Millî Eğitim Müdür Vekili Tansel Sarayköylü ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Taşpınar’a, ilde projeden sorumlu şube müdürü Yücel Mavi’ye, ödül alan okulların müdürlerine, müdür yardımcılarına ve sınıf öğretmenlerine plaket takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.