Didim’de Okullar Arası Dama Turnuvası Sonuçlandı

Didim’de Okullar Arası Dama Turnuvası Sonuçlandı

Didim Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu koordinatörlüğünde Didim Kaymakamı İskender Yönden’in katkılarıyla sürdürülen Gelecek Zeka Oyunlarıyla Gelecek Projesi bu yıl için düzenlenen Dama Turnuvası ile sona erdi.

16-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan I. Kademe Satranç Antrenör Kursu ile Satranç Federasyonu ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Satranç Turnuvası ve Dama Federasyonu işbirliği ile Dama turnuvası sona erdi. Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda düzenlenen Dama Turnuvası’na ilçedeki okullardan koordinatör ev sahibi okul öğrencilerinin yanısıra Mahir Özgür Damar İlkokulu, Cumhuriyet İlk/Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Denizköy İlkokulu, Gonca Koleji, Cemal Ergenekon Ortaokulu öğrencileri yarıştılar. İlkokul ve ortaokul kategorilerinden oluşan turnuvada her okulun kendi bünyesinde gerçekleştirmiş olduğu turnuvalarda ilk 5 dereceyi elde eden sporcular ilçe derecesi elde etmek için yarıştı.

“MADALYA VE KUPALARI VERİLDİ”

Toplam 41 sporcunun katıldığı turnuva 5 tur üzerinden heyecanlı maçlara sahne oldu. İlk üçe giren öğrenciler kupa ve başarı belgesi, 4-6 arası dereceleri elde eden sporcular madalya ve başarı belgesi, 6-10 arası dereceleri elde eden sporculara ise başarı belgesi takdim edildi. Ayrıca aynı puanla ilk 10 dereceye giremeyen sporcular da başarı belgesi almaya hak kazandılar. Turnuvada öğrencilere öğretmenlerinin yanı sıra velilerde eşlik ettiler. Turnuva ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Ziya Bacanak, Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu Müdürü İbrahim Karamanlıoğlu, Cemal Ergenekon Ortaokulu Müdürü Bayram Dağtekin tarafından dağıtıldı. Tur aralarında öğrencilere kuru pasta, kek, meyve suyu, çikolata gibi ikramlarla enerji takviyesi yapıldı. Proje sorumlusu Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu Müdür Yardımcısı Murat Özpınar “Projenin başarıyla Didim’de yayılmaya devam edeceğini umut ettiklerini dile getirirken bu projenin hayata geçmesinde başta Didim Kaymakamımız İskender Yönden ve Didim İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emrah Turgut’a teşekkürlerimizi tüm Didimli öğrenci ve öğretmenlerimiz adına sunuyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.