Ecdada 100 Bin Mektup Yarışması Ödülleri Verildi

Ecdada 100 Bin Mektup Yarışması Ödülleri Verildi

Gençlik Spor Bakanlığı’nın Ecdada Mektup yarışmasında Kilis ‘de dereceye girenlere ödülleri verildi.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı yaptığı açıklamada, "Gençlerden Ecdada Mektup Yar...

Gençlik Spor Bakanlığı’nın Ecdada Mektup yarışmasında Kilis ‘de dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı yaptığı açıklamada, "Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncü kez düzendi. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla başlatılan yarışmanın kazananları belli oldu. 27 Mart tarihi itibariyle sona eren yarışmada hedef 100 bin mektup olmasına rağmen yarışmaya 522 bin 190 rekor başvuru yapıldı. Yarışmaya en fazla katılım nüfus oranında Kilis’in olması ayrı bir sevinç yaşattı.

Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışmada Kilis’te dereceye girenler 3 kategoride değerlendirilirken,1’incilere Tablet ve Bakanlık kitapları ,2’incilere Kol Saati ve Bakanlık Kitaplarımız ve 3’üncüleri ise mp3 çalar ve yine Bakanlık kitaplarımız hediye edilmiştir" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, ecdada Mektup yarışmasında nüfus oranında Kilis’i birinci olması için çaba gösteren Gençlik Merkezi personeline, Gönüllü Gençlere ve mektup yazarak destek veren tüm herkese teşekkür ederek,dereceye giren gençlere de başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.