Efeler Belediyesi Doğayı Koruyanları Ödüllendirdi

Efeler Belediyesi Doğayı Koruyanları Ödüllendirdi

Efeler Belediyesi’nin öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ’Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en çok pil toplayanlar ödüllendirildi.

Efeler Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ödül törenine, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, başkan yardımcıları, ödül kazanmaya hak kazanan okullar, firmalar ve vatandaşlar katıldı. 7 kategoride en çok pil toplayarak ödül almaya hak kazananlara ödüllerini Başkan Özakcan verdi.

"1 PİL 800 METREKARE ALANI KİRLETİYOR"

Ödül töreninde konuşan Başkan Özakcan, atık pil toplayarak doğanın korunmasına destek olan tüm herkese teşekkür ederek, "Piller elektrik enerjisini kimyasal etkileşimle yaratırlar. Pillerde kullanılan kimyasallar ve metaller çevremize zarar vermektedir. Yaşamımızın her anında olan piller, bu kadar ihtiyaçken çevremiz açısından da ciddi zararlar veren bir özellik taşımaktadır. 1 pil 4 metreküp toprağı 800 metrekare bir alanı kirletmektedir. Hiçbirimiz bunun farkında değiliz. Çevrenin korunması artık çağdaş toplumlarda öncelikli bir görev ve sorumluluk olarak benimsenmiştir" dedi.

2 BİN KİLOGRAM PİL TOPLANDI

Kampanya kapsamında 2 bin kilogram atık pilin toplandığını ifade eden Özakcan, "Kampanyamızda bugüne kadar 116 katılımcı toplam 2 bin 42 kilogram atık pil topladı. Sizler bu çoban ateşini yaktınız, örnek oldunuz inşallah bundan sonra bu rakamların çok daha üzerinde sayılara ulaşarak piller ve akümülatörlerin çevremize vereceği zararı hep birlikte önlemiş oluruz" diye konuştu.

Başkan Özakcan konuşmasının ardından, çocuklar, gençler, yetişkinler, firma ve kurumlar, okullar, mahalleler ve muhtarlıklar ile özel kategorilerinde olmak üzere toplamda 7 kategoride en çok pil toplayan 19 katılımcıya çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirdi.

BİSİKLETLERİNİ ÇOCUK ESİRGEME KURUMU’NA BAĞIŞLADILAR

Çocuklar kategorisinde 5 arkadaşıyla birlikte pil toplayan Gazipaşa Ortaokulu 5-L sınıfı öğrencisi Elif Okudan, 74 kilogram atık pil toplayarak 2’inci oldu. Bisiklet ile ödüllendirilen Okudan, sınıf arkadaşları Aleyna Ürkmez, Selen Ürel, Sude Kabaoğlu, Yaren Yılmaz, Esra Nil Doğan ile birlikte kazandıkları bisikleti Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlamak istediklerini söyledi. Ödül töreninin ardından Efeler Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla 6 çocuk ve aileleri Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evi ve Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne giderek bisikleti ve Efeler Belediyesi tarafından hediye edilen 10 satranç takımını yetkililere teslim etti. Çocuk Evi ve Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Kemal Başaran hediyelerinden dolayı çocuklara teşekkür etti.

ÖDÜL LİSTESİ

Çocuklar kategorisinde; Umut Ege Aksu tablet, Elif Okutan bisiklet, Berfin Yaren Öztürk MP3, Gençler Kategorisinde, Bekir Süzer tablet, Aysu Yanığbaş cep telefonu, Havva Nur Yıldırım bisiklet, Yetişkinler Kategorisinde Serkan Karakaş cep telefonu, Levent Aygün iki kişilik yemek çeki, Necip Toktak hediye çeki, Firma ve Kurum Kategorisinde; Fizirem sümen takımı, Kaya Geridönüşüm printer, Kavruklar Saatçilik telsiz telefon, Okullar Kategorisinde; Umurlu Atatürk İlkokulu masa tenisi takımı, Özel Kavaklı Anadolu Lisesi satranç takımı, Zübeyde Hanım Anaokulu spor seti, Mahalleler ve Muhtarlıklar Kategorisinde; Dalama Mahalle Muhtarlığı tablet, Zafer Mahallesi Muhtarlığı fotoğraf makinesi, Mesudiye Mahalle Muhtarlığı printer ve Özel Kategoride Zeliha Yurtsever voleybol topu ile ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.