Eğitim Bir-sen Heyeti Arnavutluk’ta Yetimlerle Buluştu

Eğitim Bir-sen Heyeti Arnavutluk’ta Yetimlerle Buluştu

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile başkanlar kurulu üyeleri, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) tarafından himaye edilen yetimlerle buluştu.Vakıf...

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile başkanlar kurulu üyeleri, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) tarafından himaye edilen yetimlerle buluştu.

Vakıf Başkanı Mehdi Gurra ile görüşen Genel Başkan Ali Yalçın, dünyada 400 milyon yetimin bulunduğunu, bu nedenle himaye edilen yetim sayısının artması gerektiğini dile getirdi. Ziyarette bir açıklama yapan Ali Yalçın, gözyaşı ve alın terinin rengi olmadığı düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek şöyle dedi:

“Ortadoğu’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Balkanlar’a ve Latin Amerika’ya kısacası dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 400 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. Bu çocuklar bizim. Bu çocuklar insanlığa emanet. Onlar için atılacak her adım yetimlerimizin yüzünde bir tebessüm olacaktır. Ve sevgiyle yetişmiş nesiller, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacaktır.”

Ziyarette Vakıf Başkanı Gurra ise Arnavutluk’ta imam hatip okulu ve üniversitede okuyan kız öğrenciler için yurt açmayı planladıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık bir ay önce Tiran’a gelerek Namazgah Camisi’nin açılışını yaptığını hatırlattı. Gurra, “Eğitim-Bir-Sen’in ’Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var’ projesini yakından takip ediyoruz. Bizde burada iki binin üzerinde yetime bakıyoruz. Türkiye’nin buralara yardım elini uzatmasını bekliyoruz” dedi.

Gurra, Mehmet Akif Ersoy’un Arnavut olmasına rağmen bu topraklarda tanınmadığını ifade ederek, Eğitim-Bir-Sen ile ortaklaşa sempozyum yapmayı teklif etmesi üzerine Yalçın, 27 Aralık’ta Mehmet Akif İnan’ın ölüm yıldönümünde böyle bir organizasyon gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.