Eğitim Bir Sen Heyeti Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar İle Görüştü

Eğitim Bir Sen Heyeti Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar İle Görüştü

Eğitim-Bir-Sen 31. Başkanlar Kurulu toplantısı için Kosova’da bulunan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve sendika başkanlar kurulu heyeti Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ile...

Eğitim-Bir-Sen 31. Başkanlar Kurulu toplantısı için Kosova’da bulunan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve sendika başkanlar kurulu heyeti Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ile görüştü.

Görüşmeye, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Milletvekili Fikrim Damka ve Kosova Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan katıldı. Görüşmede bir konuşma yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılıklarının aynı zamanda bir imar ve inşa hareketidir, medeniyet ve kültür yoğunluklu bir sendikacılık yapmak olduğunu belirterek, " Mevlana’nın pergel metaforu anlayışıyla bir ayağımız medeniyet değerlerimize sabit, diğer ayağımız dünyayı kuşatan bir anlayıştır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in 340 bin ile Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu ifade eden Yalçın, şu şekilde konuştu: “Türkiye’de sendikacılık işçi sendikacılığı ve kamu sendikacılığı olmak üzere iki kol üzerinde yürür. Bizim bulunduğumuz kamu sendikacılığında 11 hizmet kolu vardır ve bu 11 hizmet kolunda da Memur-Sen yetkilidir. Hükümet toplu sözleşme yapma hakkı yetkili konfederasyon olarak bize aittir. Memur-Sen 850 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek örgütüdür. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan Türkiye’de yedi güzel adam olarak bilinen yazardan birisidir. 23 yılımızı geride bıraktık. Sendikacılık seküler anlamda ücret eksenin de yapılır ancak biz bunun içerisine hizmeti de ekleyerek kültür eksenin de bir faaliyet yürütüyoruz. Nerede bir afet felaket varsa Eğitim-Bir-Sen oraya yardım eli uzatır, insan olmanın bir gereği olarak üzerimize düşeni yapıyoruz."

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar ise görüşmede ülkede Türkçenin öğretilmesi ve tarihi, kültürel değerlerin koruması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Türkiye ile ilişkilerin Kosova’yı geliştireceğine inandıklarını, Kosova Türk toplumuna da ayrı bir güç vereceğini belirterek, bu konudaki kararlılıklarını devam ettiğini söyleyen Yağcılar, Türkiye de destekleri için teşekkür etti.

Büyükelçi Songül Ozan ise Türkiye ile Kosova’nın ilişkilerinin mükemmel olduğunu belirterek, ülkede Türk toplumunun özgül ağırlığı çok yüksek olduğunu bildirirken, " Küçük bir ülke olmasına rağmen Balkanlar da ekonomik olarak en fazla ihracat yapan ülkesidir. Türkiye ile yıllık 210 milyon Euro ticari hacme sahiptir. Kosova, farklı kimliklere ait insanların huzurlu yaşayabileceğini gösteren bir ülkedir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.