Araç alacaklara müjde: İkinci el piyasası daralıyor! İşte detaylar...

Araç alacaklara müjde: İkinci el piyasası daralıyor! İşte detaylar...

İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk halen sürüyor. Piyasaya ilişkin gelen son veriler daralmaya işaret ediyor. Online platformlarda nisan ayı itibarıyla yaşanan düşüş, araba almayı düşünenleri heyecanlandırıyor. Peki şu anda piyasada en hızlı satılan modeller hangileri? İkinci elde fiyatlar geriler mi? İşte detaylar...

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 düşüşle 157 bin 463 adede geriledi. Satışlar bir önceki aya göre yüzde 16 oranında düşüş gösterdi.

Sıfır araç kampanyalarının etkisiyle geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yaşanan hareketlilik, bu yılın ilk aylarına kadar devam etti ancak ikinci el piyasasında yaşanan durgunluk halen sürüyor.

used-lot-main-i.jpg

Dizel araçlar tercih edilmiyor

Rakamlar aydan aya farklılık gösterse de genel tabloda benzinli araçlar neredeyse %70 pazar payına sahip. Buna karşın dizel araçların pazar payı ise %15 civarında. Bu noktada en büyük etken son yıllarda pek çok markanın dizel üretimine son vermesi olarak yorumlanıyor. Öte yandan daha uygun bakım maliyetleri ve yakıt giderlerinin denk seviyelerde olması sebebiyle son yıllarda benzinli araçlar daha fazla tercih ediliyor.

999e5a89ikincielotomobilsatislariazalmayabasladi1.jpg

Satış süresi azaldı

Geçmiş aylarda ortalama satış süresi 60 güne kadar çıkmıştı, ancak şu anda 45 güne geriledi.

3db6b7a394d15a2d1a814a78b06d9a40.jpg

En hızlı satılan markalar

Ülkemizde en çok tercih edilen otomobil markaları genel olarak Fiat, Renault, Toyota, Ford ve Volkswagen şeklinde sıralanıyor. Ancak son dönemde Çin menşeli markaların da pazardaki etkisi artmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum