Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? 28 Şubat 2024 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? 28 Şubat 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altının onsu uluslararası piyasada 2 bin 28 dolar civarında işlem görüyor. 28 Şubat 2024 tarihli güncel gram altın ve çeyrek altın kuru fiyatları da belli oldu. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvili getirilerindeki düşüşlerin değerini koruyan doların önüne geçmesiyle yatay seyretti. Yatırımcılar ABD büyüme rakamları ve kişisel tüketim harcamaları verilerine odaklandı. Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar da takip edilecek.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2.028 dolar seviyesinde işlem gördü. Altın vadeli işlemleri ise yüzde 0,2 artışla 2.044,60 dolara yükseldi.

Altının gram tarafındaki fiyatlamaları hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmeler etkiledi.

Gram altın, 2.033 Türk Lirası civarında işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3.467 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

Yurt içinde şubat ayı ekonomik güven endeksi ile ocak ayı nihai dış ticaret istatistikleri yer alıyor. Ayrıca ekonomi yönetiminin yurtdışı temasları da takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda gerçekleştirecekleri görüşmelere ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.