Dolarda yükseliş hızlandı! Yeni rekor geldi

Dolarda yükseliş hızlandı! Yeni rekor geldi

Dolar fiyatlarında son günlerde yükseliş hızlanırken, kur rekorunu yeniledi. Öte yandan, dünkü işlemlerde Kapalıçarşı ile bankalar arası kur makası gün içinde yeniden açılsa da gün sonuna doğru toparlandı. Peki, dolar - Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? İşte 6 Mart Çarşamba gününe ilişkin döviz kuru fiyatları...

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 31,6433 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 31,7188 TL'den başladı. Kur, açılış sonrasında 31,7213 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, saat 09.27 itibarıyla yüzde 0,41 yükselişle 31,7185 TL seviyesinde hareket etti.

Öte yandan dolar, bugün Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda rekor seviyesini 31,8350 TL'ye kadar çıkardı.

Makas yeniden açıldı

Interbank ile Kapalıçarşı arasındaki kur makası dünkü işlemlerde yüzde 5'e kadar yaklaşırken; kapanışa doğru yüzde 2'ye geriledi. 2023 yılındaki genel seçim dönenimde yüzde 10'lara kadar çıkan kur makasının, yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde yeniden açılması dikkat çekti.

Uzmanlar makasdaki farkın yükselmesinin, vatandaşın döviz talebinin dijitalden fiziki dolara kaymasıyla oluştuğunu belirtti ve birkaç gün içinde normalleşebileceği görüşünde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.