Ehliyet fiyatlarına zam yolda: 6 bin lirayı geçecek

Ehliyet fiyatlarına zam yolda: 6 bin lirayı geçecek

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Atalay, 2023 yılında ‘B sınıfı’ ehliyet fiyalarının 6 bin lira ve üzeri seviyelerine çıkabileceğini bildirdi.

2022 yılındaki enflasyon rakamlarına rağmen ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik yapılmadığını ifade eden Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Atalay, artan maliyetler dolayısı ile 2023 yılında ‘B sınıfı’ ehliyet fiyatlarının 6 bin lira ve üzeri seviyelerine çıkabileceğini açıkladı.

whatsapp-image-2022-09-10-at-17-04-06.jpeg

Akaryakıt fiyatlarının yüzde 300 civarında bir artış gösterdiğini hatırlatan Atalay, "Bunun yanı sıra  lastik ile araç fiyatlarına, araç parçası ve işçiliklere defalarca zam geldi. Yeni yıla yeni fiyatlarla girmeyi hedefliyoruz. Tabi bu fiyatlar belirlenirken Kasım ayında valilikçe oluşturulan bir komisyon çalışmalarını yapıyor, maliyet hesabı çıkarılıyor ve kar marjı bırakılıyor." diye konuştu.

"Kurs ücreti 6 bin liranın üzerine çıkacak"

Atalay, "Şu anda A sınıfı ehliyeti 5 bin lira civarında. B sınıfı ehliyetin kurs ücreti 4 bin 500 liradan 6 bin 250 lira bandına çıkmasını bekliyoruz. Şu anda 4 bin 500 lira kurs ücreti, 130 lira elektronik sınav ücreti,  160 lira direksiyon sınavı ücreti, bin 461 lira ehliyetin vergisi alıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.