Elektrik faturası desteği açıklandı

Elektrik faturası desteği açıklandı

PTT´nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada maddi destek kampanyasının detayları belli oldu.

Türkiye’de son zamanlardaki yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların geçim sıkıntısı günden güne artarken, devletin resmi kurumlarından maddi destek kampanyaları da art arda geliyor. Ülkenin dört bir yanında binlerce şubesi bulunan PTT, milyonlarca vatandaşa maddi destek vereceğini açıkladı.

ff1.jpg

PTT, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, maddi durumu yetersiz vatandaşlara destek olacağını belirterek maddi yardımların detaylarını açıkladı. Vatandaşlar sadece TC kimlik belgeleri ile kendilerine en yakın PTT şubesine giderek bu maddi yardımdan faydalanabilecek.

PTT aracılığıyla verilen 200 TL’lik yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru belgesini doğru ve eksiksiz biçimde doldurması gerekiyor.

58147873-1624957273.jpg

PTT'den elektrik faturası yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ekonomik destek kampanyaları arasında yer alan elektrik faturası yardımı, maddi durumu yetersiz vatandaşlara giderek artan elektrik tüketim bedelleri karşısında sosyal yardımda bulunmak için veriliyor.

Bu kapsamda vatandaşlar 200 TL’nin üzerinde gelen elektrik faturalarının 200 TL’ye kadar olan kısmını devlete ödetebiliyor. Bu ödemeler PTT üzerinden yapıldığı için elektrik faturasının da kişinin yanında bulunması gerekiyor.

Desteğe başvuru yolları

PTT üzerinden elektrik faturası destek kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, mutlaka kendi adlarına kayıtlı elektrik faturası ile en yakın PTT şubesini ziyaret edebilirler. Elektrik faturasını ödeyen vatandaşlar için 200 TL’nin üzerindeki kısım devletin kasasından vatandaşa iade ediliyor.

Örnek verecek olursak 400 TL elektrik faturası gelen biri, PTT’ye şahsen başvurarak elektrik faturası desteği ne başvurabiliyor. Gerekli evrakları dolduran vatandaş daha sonra ödediği 400 TL elektrik faturasından 200 TL gibi kısmı geri alabiliyor. (Kamu Bülteni)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum