Emekliye seyyanen zam gelebilir! Bayram ikramiyesi için net rakamı canlı yayında duyurdu

Emekliye seyyanen zam gelebilir! Bayram ikramiyesi için net rakamı canlı yayında duyurdu

Milyonlarca emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağını ve 3 bin liraya çıkarılan bayram ikramiyesine bir zam daha gelip gelmeyeceğini merak ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşına seçim öncesi seyyanen zam yapılacağı ve bayram ikramiyesinin artırılacağı iddiasını gündeme taşıdı. Erdursun'a göre seyyanen zam olasılıkları ve bayram ikramiyesine zam oranı şöyle...

SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı… Emekliler yüksek enflasyon sürecinde yüzde 49,25’lik zamla bir nebze rahat nefes alırken, kulislerde seyyanen zam haberleri konuşulmaya başlandı… 

Bayram ikramiyesi de yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarıldı. Böylece emekliler 2024 Ramazan ve Kurban bayramlarımda toplam 6 bin lira bayram ikramiyesi alabilecek. 

Ancak yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün düşerken bayram ikramiyesinin seçim öncesi artırılacağına yönelik kulis bilgileri basına yansıdı.

MEKLİ MAAŞINA SEYYANEN ZAM MI GELİYOR?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Sözcü TV’de katıldığı yayında seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini ifade etti. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını gündeme taşıyarak, aldığı bir duyumu paylaştı.

Emekli maaşlarına mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia eden Özgür Erdursun, “Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili de aldığımız duyumlar çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin zamları gündemde tutması gerektiğini anlatan Erdursun, "İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuya tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur” dedi.

SGK Uzmanı Erdursun, Şeref Oğuz’un kulis bilgisiyle benzer şekilde emeklinin bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarabileceğini ifade etti: 

Seyyanen artış beklentisi çok sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Bayram ikramiyelerini de 5 bin TL'ye çıkabilir.

Emeklilerin Ramazan ve Kurban olmak üzere iki dini bayramda 3’er bin liradan toplam 6 bin lira ikramiye almasına yönelik düzenleme 8. Yargı Paketi’nin içinde Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edilmişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekliye bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği ise milyonların merak ettiği bir konu. Kesin bir tarih olmasa da Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan arasında olacağı için 9 Nisan öncesi ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18- 19 Haziran'da olacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran'dan önce hesaplara geçmesi gerekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.