Endüstriyel Simbiyoz Projesi Hayata Geçiyor

Endüstriyel Simbiyoz Projesi Hayata Geçiyor

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen Endüstriyel Simbiyoz Projesi’nin...

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen Endüstriyel Simbiyoz Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

İKA merkez binasında düzenlenen imza törenine GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı. Yaklaşık 25 milyon TL bütçeli projenin fizibilite çalışmaları İKA tarafından desteklenecek. Endüstriyel Simbiyoz Projesi ile işletmeler arasında madde (atık, yan ürün, vb.) ve enerji değişimi başta olmak üzere, olası her türlü kaynağın (ham madde, enerji, su, altyapı, üretim araçları, insan kaynakları, arazi, vb.) ortaklaşa kullanılmasıyla kaynak kullanımının optimize edilmesine yönelik gerekli yönetsel ve ticari işbirliğinin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, projenin işletmelerin kıt kaynakları verimli olarak kullanmasında, üretim sonucu oluşan atıkların ekonomiye yeniden kazandırılmasında, ekonomik değerini kaybetmiş atıkların ise çevreye duyarlı bir şekilde bertaraf edilmesinde yaşanan sorunlara çözüm üreteceğini belirterek, işletmelerin birlikte çalışmasına katkı sağlayıp, işbirliği kültürünün geliştirilmesini de sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Genel Sekreteri Kürşat Göncü ise İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, projenin Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.