Eski bakandan ekonomik gidişata isyan: İşveren de mutsuz, çalışan da

Eski bakandan ekonomik gidişata isyan: İşveren de mutsuz, çalışan da

AK Parti'den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi'ne katılan eski bakan Suat Kılıç ekonomik gidişata isyan etti. İşverenin ve çalışanın enflasyon karşısında mutsuz olduğunu belirten Kılıç, “Enflasyon, ücretleri eritiyor. Ele geçen, cebe girmeden eksiliyor. Yeni asgari ücret tarifesi, daha birinci ayında ihtiyaca cevap veremez hale geldi” diyerek ekonomide yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Samsun eski Milletvekili ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, enflasyon yangınının ücret ve maaşları erittiğini ifade etti.

Yeni asgari ücret tarifesinin daha birinci ayında ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini belirten Kılıç, işverenin ve çalışanın mutsuz olduğunu belirtti.

“Raflar, tezgahlar enflasyon canavarına teslim”

Ekonominin gidişatına yönelik eleştirilerde ve çözüm önerilerinde bulunan Kılıç, şunları kaydetti:

“Enflasyon, ücretleri eritiyor. Ele geçen, cebe girmeden eksiliyor. Yeni asgari ücret tarifesi, daha birinci ayında ihtiyaca cevap veremez hale geldi. İşveren de mutsuz, çalışan da. Yapısal reformlara, kalıcı adımlara ihtiyaç var. İlle de doğrudan sermayeyi çekecek bir hukuk reformuna. Sermaye için “hukuk güvenliği”nin önemi herkesin malumu. Dolaylı vergilerden artık kabine üyeleri de yakınıyor. Söylem, eyleme geçmeli. Ne yapılacaksa bir önce yapılsın. Emekliler daha fazla zorlanmasın. Her emeklinin evi ya da ek geliri yok. Bir maaşla hem kira vermek hem de ev geçindirmek zorunda olanlar var. Torununa çikolata alamamaktan çıktı mesele. Raflar, tezgahlar enflasyon canavarına teslim. Ekonomi yönetiminin iyi niyetine güveniyoruz, ama yetmez. Çare ve çözüm bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.