Gram altın 1000 liraya koşuyor

Gram altın 1000 liraya koşuyor

Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak yukarı yönlü hareketini sürdüren altının gramı bin lira sınıra dayandı.

Altın fiyatları canlı takip ekranı, haftanın ikinci iş gününde, piyasaları yakından takip eden vatandaş ve yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Geçen haftanın son işlem gününde değer kaybeden altın yeni haftaya yükselişle başlamıştı.

619dc8e57af5071048d43d35.jpg

Çin'in yeni tip koronavirüs salgınını büyük oranda kontrol altına alması ve enflasyon endişelerinin emtia piyasalarının yönü üzerinde etkili olmayı sürdürmesi altın fiyatlarının dalgalı bir seyir izlemesine neden oluyor.

Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın fiyatlarındaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

whatsapp-image-2022-04-18-at-14-16-54-1.jpeg

Ekonomide hata ısrarı

Ekonomi de bugüne kadar yapılmaması gereken birçok hata yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirten Önal, “Gerek kadrolardaki değişim gerekse alınan kararların sonuçlarını yaşıyor ve yaşamaya devam edeceğiz. Edeceğiz; çünkü halen atılan ya da atılacak bir adım açıklaması yok. Herkesin konuştuğu enflasyona endeksli bono ise Aralık 2021'de açıklanan KKM (Kur Korumalı Mevduat) gibi dövizleri aşağıya çekip ekonomide bir rahatlama getirmeyeceği de kesin gibi görünüyor. Gerçi böyle bir enstrüman çıksa bile TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisine olan güvensizlik sebebiyle zaten talep görmeyeceği de değerlendiriliyor.” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-04-18-at-14-16-54.jpeg

Önal, tüm bu konuların altın için belirleyici ilk faktör olan dolar kurunu etkilediğini, ons tarafında düşüş olmasına rağmen iç piyasada belirgin bir düşüş gözlemleyemediklerini ifade etti.

whatsapp-image-2022-04-18-at-14-16-54-2.jpeg

“Değerli metallerde yükseliş sürecek”

Sözlerine “Nitekim an itibari ile 16.80 seviyesine yaklaşan doların altının gram fiyatını 998 TL'ye taşıdığını görüyoruz” diyerek devam eden Önal, “Her ne kadar ABD merkez bankasının(FED) faiz artırımına devam edeceğini bilsek de, sarı metal üzerindeki baskısı sınırlı kalıyor diyebiliriz. Dünyadaki politik risk, savaş ve pandemi koşullarının iyileşmesi ons üzerinde aşağı yönlü baskı yaratsa da zaten tam değerine gelememiş, devamlı baskılanan değerli metallerin daha fazla geri gelmeyeceğini bize gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.