Hayali, Türkonfed Ab Birliği Ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığı’na Getirildi

Hayali, Türkonfed Ab Birliği Ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığı’na Getirildi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali, TÜRKONFED Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası İlişkil...

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali, TÜRKONFED Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu başkanlığına seçildi.

Hayali’nin başına geçtiği komisyonun görevleri arasında, Türkiye’nin temel dış politikaları ile ilgili TÜRKONFED görüşlerini oluşturmak, TÜRKONFED’in muadil örgütler ile ilişkilerini geliştirmek, Türkiye’nin AB ile olan üyelik temelli ilişkilerine ivme kazandırmak, müzakereleri izlemek ve federasyonun katkı ve katılımını artırmak bulunuyor.

AB ile oldukça etkin çalışan TÜRKONFED, 2014 yılı başında Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği’ne (UEAPME) üye olmuştu. Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan UEAPME, 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil ediyor. Bu sebepten, Brüksel’de de temsilciliği bulunan TÜRKONFED, Türkiye’nin AB’ye girme müzakerelerinde gerçekten etkin bir rol oynuyor.

Verilen bu görevin kendisini heyecanlandırdığını belirten Hayali, "Gerek Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerinde, gerekse de dünya ile olan ticari ilişkilerinde bu kadar yüksek bir merciden görüş bildirebilmenin sorumluluğu çok büyük. Aynı zamanda Trabzon’un bu konularda sesini en üst makamlara kadar ulaştırabilme imkanımız var. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek en büyük amacım" dedi.

Öte yandan Komisyon, ayni zamanda, AB ile ortaklık anlaşması imzalayan, aralarında Ukrayna, Gürcistan ve Moldova’ nın da bulunduğu ülkelere yönelik ‘Karadeniz İş Dünyası Diplomasisi Ortaklık Anlaşması’ projesini de TURKONFED adına yürütmekte. Bu amaçla komisyon, 18-19-20 Haziran tarihlerinde, TURKONFED üyesi derneklerin ilgili üyeleriyle birlikte Gürcistan’a bir iş ziyareti planlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.