İncirin AB tescilinde son perde

İncirin AB tescilinde son perde

Aydın incirinin Avrupa Birliği (AB) tescil sürecinde, 11 Aralık Cuma günü itiraz süresi doldu. Noel tatili ve iç yazışmaların tamamlanmasının hemen ardından, Aydın inciri coğrafi işareti Avrupa Birliği’nde tescillenmiş olacak.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel ve ulusal değerlerin, uluslararası platformlarda tescillerinin yapılmasının en önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Aydın İnciri AB’de tescillenmiş ilk Türk ürünü olacaktır. Gaziantep baklavasından sonra ise ikinci Türk markası olacaktır. Göreve geldiğimiz 2013 Mayıs ayının hemen ardından 2013 Haziran ayında başlatmış olduğumuz tescil çalışmalarında yaşadığımız tüm zorlukların ve çabalarımızın karşılığını almaya çok yaklaştık. Bu gurur Aydın Ticaret Odası’nın yeni meclis ve yönetiminindir. Bu süreçte yanımızda olan Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Brüksel Temsilcisi Sayın Bülent Bilgiç’e şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca Aydın İnciri’nin Türkiye’deki coğrafi işaret tescilini 2006 yılında tamamlayan Oda Başkanımız Mustafa Baştuğ ve Meclis Başkanımız Mahmut Çağlayan beyefendilere o günkü emeklerinden dolayı minnettarız.”

AB’deki tescil sonrasında ürünün nihai tüketici için raf halinde güvenilirliğinin artacağını bildiren Ülken, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sayede hem tescil şartlarından dolayı üründe kalite hem de buna bağlı olarak fiyatı artacak. Tüm bunların neticesinde hem ihracatçımız hem tüccarımız hem de üreticimiz ve dolayısıyla Aydın ekonomisi kazanacak.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum