Milyonları ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesinde rakam ortaya çıktı

Milyonları ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesinde rakam ortaya çıktı

Emeklilerin gözü bayram ikramiyesine yapılacak zamma çevrildi. Milyonlar, yılda 2 kez verilen emekliye bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Özellikle Bakan Işıkhan'ın ikramiyeye zam sinyali vermesi sonrası araştırmalar hızlandı. Emekliye ikramiye zammında ağır basan senaryoyla birlikte rakam da ortaya çıktı. Peki, emeklinin bayram ikramiyesi kaç TL olacak?

Emeklinin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak zam haberine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı, "Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" açıklaması sonrası araştırmalar hızlandı. Mevcut haliyle 2 bin lira olarak uygulanan emekli ikramiyesinin ne kadar artacağı gündemdeki ana başlıklardan biri. Emekli ikramiyeleri için ise farklı zam oranları konuşuluyor. Peki, emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Emeklinin bayram ikramiyesine konuşulan senaryolar neler? Bayram ikramiyesi kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...

Emekliye bayram ikramiyesinde artış olacağının açıklanması sonrasında, ne kadar zam olacağına ilişkin çeşitli senaryolar konuşulmaya başlandı. Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere her yıl iki kere bayram ikramiyesi ödemiyor. Emekli ikramiyesi mevcut halinde 2 bin lira olarak uygulanıyor.

Bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Böylelikle emeklilere geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 bin lira, toplamda 4 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Bayram ikramiyelerinin dışında sene sonunda tüm emeklilere 5 bin lira daha ikramiye yatırıldı. 

2024 bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatıralacak?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla idrak edilecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla 3-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emekliler ilk ikramiyeleri almış olacak. 

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi öngörülüyor.

Emeklinin bayram ikramiyesi zammı ne kadar olacak?

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, ikramiye zammında en ağır basan senaryoyu açıkladı. Çeşitli senaryolara değinen Doğan, "Kimileri 5’er bin liradan 10 bin lira olur diyor, kimileri bunun da üzerinde rakamlar telaffuz ediyor. Açıkçası ben bu rakamlara çıkılacağını zannetmiyorum" dedi.

"Tahminlere göre de 2024’ün ilk yarısında enflasyon yüksek seviyeye çıkacak sonrasında da düşmeye başlayacak ve yılsonunda yüzde 36 seviyesinde tamamlayacak. Bu da şu anlama geliyor ki, emeklilerin, 2024 Temmuz zamları enflasyona bağlı olarak yüksek olacak" ifadelerini kullanan Doğan'a göre en güçlü zam senaryosu ise şu:

Bayram ikramiyesi yüzde 50 artacak. Böylece 3 bin liraya çıkacak. Başka bir deyişle, 2024 yılında emekliler bayram ikramiyesi adı altında 6.000 TL alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum