Pınar Balık’a Üstün Lezzet Ödülü

Pınar Balık’a Üstün Lezzet Ödülü

Türkiye’nin ilk kültür balığı üreticisi ve ilk markalı balığı Pınar Balık, tadım alanında kanaat lideri Michelin Yıldızlı şeflerin ve sömeliyelerin tadım testinden başarıyla çıktı. iTQi (Uluslararası...

Türkiye’nin ilk kültür balığı üreticisi ve ilk markalı balığı Pınar Balık, tadım alanında kanaat lideri Michelin Yıldızlı şeflerin ve sömeliyelerin tadım testinden başarıyla çıktı. iTQi (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından düzenlenen yarışmada çipura ve levrekleri ile Üstün Lezzet Ödülü kazanan Pınar Balık, bu alanda Türkiye’nin ödüle layık bulunan tek balık markası oldu.

Türkiye Aşçılar Derneğinin de üyesi olduğu, şef ve sömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet gösteren Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü, 2015 yılı Üstün Lezzet Ödüllerini dağıttı. Tadım alanında kanaat lideri ve uzman şef ve sömeliyelerin tadım testine dayanması sebebiyle, uluslararası tanınırlıkta tek olan organizasyonda, İzmir Çeşme’de Pınar güvencesi ile üretilen Pınar Balık markalı çipura ve levrekler Üstün Lezzet Ödülü aldı.

LOGO TAŞIMA HAKKI

Altınyunus’un baş aşçısı olan ve mesleğinde 46 yılı geride bırakan Yalçın Çölgeçen’in ızgara tarifleriyle ödül kazanan Pınar markalı çipura ve levrekler "International Taste and Quality Institute’’ logosu taşıma hakkını da kazandı. Yaz boyunca birbirinden lezzetli tariflerle Altınyunus’ta balık rüzgarı estireceklerini söyleyen Yalçın Usta, meslek hayatında yavaş yavaş jübile yapmaya hazırlandığı bir dönemde kazanılan ödülün kendisini de son derece mutlu ettiğini anlattı.

DEĞERLENDİRME NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü ödüller için değerlendirmesini, her ürünün hedonik lezzetini ayrı ayrı ölçmeyi amaçlayan tadım oturumları ile gerçekleştiriyor. Her jüri üyesi, tattıkları ürün için Duyusal Analiz Raporunda puanlama yapıyor. Bu puanlama ürün lezzeti, aroma, yapı, koku, doku, tadım sonrası ağızda bıraktığı tat gibi kriterler dikkate alınarak yapılıyor.

ULUSLARARASI TAT VE KALİTE ENSTİTÜSÜ

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü, 2005 yılından itibaren her sene, altmış yıldızlı şef ve altmış içecek tadım uzmanını, dünyanın dört bir tarafından gelen tüketici gıdalarını kapalı göz testine tabi tutmak için bir araya getiriyor. Jüri üyelerinin, yiyecek ve içeceklerin lezzetini değerlendirmedeki profesyonel deneyimleri, onları dünyanın en nitelikli ve en tanınan jürisi yapıyor. Jüri, Maîtres Cuisiniers of France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs’ Association, Académie Culinaire of France, Verband der Köche Deutschlands, Jeunes Restaurateurs d’Europe, the Federación de Asociaciones de Cocineros of Spain, Federerazione dei Cuochi Italiana, Portuguese Chefs Association, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques and the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) ve Türkiye Aşçılar Derneği gibi Avrupa’nın en prestijli 15 aşçılık ve içecek dernekleri arasından seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.