Resmi Gazete'de yayımlandı: Şirketler bu haberi merakla bekliyordu...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Şirketler bu haberi merakla bekliyordu...

Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli araçlarından kur korumalı TL mevduatta şirketlerin beklediği 3 ay vade imkanı geldi. Öte yandan vadesi gelen mevduatlar için yenileme imkanı da sağlandı.

 

Şirketlerin 'dönüşüm' için beklediği '3 ay vade' düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile yürürlüğe girdi. Böylece kur korumalı TL mevduatta bireylerin ardından şirketlere de 3 ay vade imkanı tanınmış oldu.

21/12/2021 tarihli ve 31696 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’in 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:

“Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır.”

Yenileme imkanı

Bu arada vadesi gelen mevduatlar için yenileme imkanı da getirildi. Vadesi geldiğinde KKM imkanından yararlanmaya devam etmek isteyenler, ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam edebilecek.

 

Söz konusu tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:

“Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınabilir. Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam eder. Hesabın yenilenmesine ilişkin kapsam, usul ve esaslar Merkez Bankasınca belirlenir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.