Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotu işe yaradı mı? İşte kent kent fahiş fiyat boykotundan yansımalar...

Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotu işe yaradı mı? İşte kent kent fahiş fiyat boykotundan yansımalar...

Restoran, kafe ve lokantalara fahiş fiyat boykotu bugün ikinci gününde. Dün (20 Nisan) başlayan ve bugün (21 Nisan) devam eden ‘fahiş fiyat’ boykotunun yansımaları ise hareketin başarıya ulaştığını gösterir nitelikte… İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere kentlerin pek çoğunda dün restoran ve kafelerin eski halinden eser yoktu.

Hürriyet muhabiri Fulya Soybaş, restoran, kafe ve lokanta boykotunun yansımalarını İstanbul’da gözlemledi. Şişli-Mecidiyeköy’de zincir kahvelerin nispeten boş olduğunu anlatan Soybaş, Ortaklar Caddesi girişindeki bir mekana uğruyor ve barista ile konuşuyor. 

Barista Ali Uyanık da hafta sonları normalde dükkanlarında oturacak yer bulmanın zor olduğunu belirterek, “Ama bugün sakin. Bence havanın soğuk olmasından… Boykottan değil. Bizim insanımızın boykot yapabileceğine inanmıyorum” diyor.

Soybaş’ın ikinci durağı ise İstanbul’un kalburüstü semti Gayrettepe. Zorlu AVM’ye uğrayan Soybaş, “Yağmurlu havanın etkisi ne kadardı bilemem ancak açık alandaki zincir kafe/ restoranların dış ve iç mekanları normale göre çok daha sakin. İç mekandaki birkaç zincir kahvecide ise bilindik manzaralar var. Hatta birinde uzun bir de sıra var” diyor. 

Üçüncü durak turistlerin gözde mekânlarından, kumpircileriyle ünlü Ortaköy. Çevredeki kafe- restoranlar her zamanki cumartesi yoğunluğunu ilginçtir ki yaşamıyor. Kahvaltısı ile ünlü bir mekanın, soyadını söylemek istemeyen Ahmet isimli garsonu, “Vallahi her cumartesi kapıda kuyruk olurdu. Bugün bu kadar boş olmasını yadırgadım” diyor. 

Sabah gazetesi ise boykotta Anadolu’nun nabzını tuttu. Kayseri'den Balıkesir'e, Kırşehir'den Gaziantep'e birçok ilde hafta sonu tıklım tıklım dolan kafe ve restoranlarda yoğunluğun azalması dikkat çekti.

İzmir'in ünlü Alsancak meydanında da kafe ve restoranlarda müşteri sayısı gözle görünür şekilde azaldı. 

Alsancak'taki birçok kafe ve restoranda geçen haftalara oranla müşteri sayısında gözle görülür ölçüde azalma olması dikkat çekti. 

Gaziantep'te de boykot, destek buldu. Kentin farklı bölgelerindeki restoran ve kafeler boykotun ilk gününde boş kalırken, şehir merkezindeki ünlü Nişantaşı Sokağı'ndaki kafeler de boykottan nasibini aldı.

Kayseri'de boykot nedeniyle vatandaşlar kafe ve restoranlara gitmedi. Kentte, öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Talas'taki yüzlerce kafe ve restoran adeta sinek avladı. 

Tarihi Tarihi Osmanlı Sokağı'nda bulunan çok sayıda kafe, kepenklerini açmadı. Açık olan kafelerde ise müşteri olmadığı görüldü. Lokanta ve restoranlarda da durum farklı olmadı. 'nda bulunan çok sayıda kafe, kepenklerini açmadı. Açık olan kafelerde ise müşteri olmadığı görüldü. Lokanta ve restoranlarda da durum farklı olmadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.