Küçük esnafa gelir vergisi muafiyeti TBMM'den geçti

Küçük esnafa gelir vergisi muafiyeti TBMM'den geçti

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda küçük esnafa gelir vergisi muafiyetinin TBMM'den geçtiğini duyurdu.

GÜNAY PABUŞÇU - Vergi kanunlarına ilişkin düzenleme içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, sosyal medyadan binlerce esnafa gelir vergisi muafiyeti hakkı tanıyan, çiftçilere de müjdeli haber  içeren kanun teklifiyle ilgili açıklama yaptı. 

835 BİN ESNAF YARARLANACAK 

Savaş, “Esnafımıza hayırlı olsun. Cirosu 240 bin TL'nin altında olan küçük esnafımıza gelir vergisi muafiyeti getiren değişiklik TBMM'de kabul edildi. Yaklaşık 835 bin esnafımız bu düzenlemeden faydalanacak” ifadelerini kullandı.

TARIM SEKTÖRÜ GELİR VERGİSİ'NDEN İSTİSNA TUTULACAK

Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemelerinin, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacağını ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacağını belirten Savaş, “Bu kolaylıktan yaklaşık 3 milyon çiftçimiz yararlanmış olacak. Teklife sonradan eklenen maddeye göre çiftçilerimize ilave ödeme yapılacak. Son 5 yılda ödenen destek ödemelerinden kesilen vergi, çiftçilerimize iade edilecek” dedi.

SOSYAL MEDYA SATIŞLARINA VERGİ KOLAYLIĞI GETİRİLDİ

Teklifin ayrıca internet ve sosyal medya üzerinden satış yapan vatandaşlarımıza da vergi ödeme kolaylığı getirdiğini kaydeden Savaş, “İnternet ve sosyal medyada satış yapan kişilere de kolaylıklar getirildiğine dikkat çeken Savaş, “Bu vatandaşlarımızın gelirlerini basit ve etkin şekilde vergilendirmek amacıyla geliri 2021 yılı için 650 bin liranın altında olan kişiler, yalnızca stopaj yoluyla gelir vergisi verecekler. Kazançları 650 bin lirayı aştığı takdirde ise kazançları için gelir vergisi beyannamesi verecekler ancak stopaj yoluyla kesilen kazançlarını vergilerden mahsup edecekler. Ayrıca bu kişiler katma değer vergisinden de istisna tutulacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.