Tp Genel Müdürü Besim Şişman: "Thy Özelleştirme Modeli, Türkiye Petrolleri İçin En Uygun Modeldir"

Tp Genel Müdürü Besim Şişman: "Thy Özelleştirme Modeli, Türkiye Petrolleri İçin En Uygun Modeldir"

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, "Türkiye Petrolleri halka arz edilecekse uygulanacak model THY özelleştirme modeli en güzel modeldir. THY hepimizin gözü önünde, hepimiz görüyoruz. N...

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, "Türkiye Petrolleri halka arz edilecekse uygulanacak model THY özelleştirme modeli en güzel modeldir. THY hepimizin gözü önünde, hepimiz görüyoruz. Nasıl gururlanıyoruz hep beraber. İnşallah öyle bir şey olursa Türkiye Petrolleri de çok çok daha güçlü 2023’ün 10 dünya markası şirketlerinden biri olma yolunda yürüyen bir şirket olur diye ümit ediyorum" dedi.

TP Genel Müdürü Besim Şişman, beraberindeki ekiple TP Batman Bölge Müdürlüğü bahçesinde bulunan Kristal Park tesisinde düzenlenecek koordinasyon toplantısına katılmak üzere Batman’a geldi. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Şişman, petrol aramalarının iyi gittiğini belirterek, petrol fiyatlarına bağlı olarak zorunlu olarak arama faaliyetlerini azaltmaya daha önceden gittiklerini kaydetti.

"TRAKYA BÖLGESİ UMUT VERİYOR"

Türkiye içinde yapılan aramalarda kaya gazı aramalarına değinen Şişman, "Özellikle Trakya’daki kaya gazı ile ilgili operasyonlar bizim açımızdan son derece heyecan verici. İnşallah bir kaç aya kadar onunla ilgili daha somut datalar alma fırsatımız olacak. Karadeniz Bölgesi’nde Shell firması ile devam eden deniz sondajı var. Karadeniz’deki çalışmalarda sonlara doğru yaklaşılıyor. Onun da akıbetini heyecanla bekliyoruz. Tabii Karadeniz çok büyük bir deniz. Az sayıda kuyu kazdık, çok sayıda kuyu kazmak lazım. Devletimizin, Bakanlığımızın, hükümetimizin desteği ile operasyonlarımız devam ediyor. Türkiye Petrolleri cephesinde duran, aksayan hiçbir şey yok" dedi.

"THY ÖZELLEŞTİRME MODELİ EN UYGUN MODEL"

Türkiye Petrolleri’nin özelleştirme diye bir gündeminin olmadığına vurgu yapan Şişman, sadece THY modeli ile halka arz modeli üzerinde konuşulduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bana göre Türkiye Petrolleri’ne uygun yapı bu yapı. Biz bunun üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bu dönüşümde bizim katkımız ne olur, bunun üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bunun öncesinde ’TP 2023 Bütünsel Dönüşüm Programı’ kapsamında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz şu aşamada, bu dönüşümün amacı odur. THY modeli niye doğru, şirket olarak bağımsız hareket edebiliyorsunuz. Dinamik bir yapınız var. Ama öbür yandan devletin kontrolü üzerinizde tamamen başıboş değilsiniz, yine devletin bir şirketi gibi duruyorsunuz. Dolayısıyla bu model hoş bir model. THY hepimizin gözü önünde, hepimiz görüyoruz. Nasıl gururlanıyoruz hep beraber. İnşallah öyle bir şey olursa Türkiye Petrolleri de çok çok daha güçlü 2023’ün 10 dünya markası şirketlerinden biri olma yolunda yürüyen bir şirket olur diye ümit ediyorum."

"TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYE EK MADDE KONULDU"

Taşeron işçileri ile ilgili bir takım sıkıntıların varlığından söz eden Şişman, taşeron işçileri için hükümetin bir düzenleme yaptığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Hükümet bu konuda bir düzenleme yapıyor. Daha doğrusu toplu sözleşmeye bir madde kondu. Bizim bilgimiz bu doğrultuda. Bu madde ile taşeron işçilerinin durumunun da düzeltileceği söylendi ki zaten Başbakan da bunu mitinglerde gündeme getirdi. Bu konuda hükümet bir adım atar, bir çözüm üretecekse bizim yapacak bir şeyimiz yok. Buna uyup gereğini yapacağız. Ama bunun dışında devraldığımız üretim sahalarından kaynaklı bazı arkadaşlarımız doğal olarak işsiz kaldı. Bununla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığı’na yazı yazarak, belli kriterler dahilinde en azından bir kısmını istihdam edebiliriz diye yazı yazdık. Bununla ilgili girişimlerimiz sürüyor ama doğrudan bir neşter vurup da kökünden çözecek bir pozisyonumuz yok. Yeni hükümet buna bir çözüm bulur diye düşünüyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.