Trabzon Ukrayna İle İran Arasında Köprü Olacak

Trabzon Ukrayna İle İran Arasında Köprü Olacak

İran’a uygulanan ambargonun gevşemesi üzerine yeni ulaşım ve lojistik açılımların gündeme gelmesi ile birlikte Kuzey-Güney koridorunda Ukrayna, İran’a yeni lojistik güzergahı için çalışmalara başladı....

İran’a uygulanan ambargonun gevşemesi üzerine yeni ulaşım ve lojistik açılımların gündeme gelmesi ile birlikte Kuzey-Güney koridorunda Ukrayna, İran’a yeni lojistik güzergahı için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Ukrayna’nın Kherson Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Viktoriya Ostroumova çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelirken, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Ostroumova Ukrayna ile İran arasında dış ticaretinin artacağını ve bu nedenle Ukrayna, Türkiye ve İran arasında lojistik bağlantının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu gelişmede Trabzon Limanı’nın büyük rolü olacağını kaydeden Ostroumova, “Trabzon ve Kherson Ticaret ve Sanayi odaları uzun yıllardan beri kardeş oda olarak birçok alanda işbirliği yapmıştır. Önümüzdeki yeni işbirliği Ukrayna, Türkiye ve İran arasında lojistik bağlantının geliştirilmesidir. Bu bağlamda Trabzon ile görüşmelerimiz devam edecek. ”dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi Ukrayna ve İran arasındaki dış ticarette Türkiye’nin Trabzon üzerinden katkı verebileceğini belirtti. Trabzon’un lojistik avantajlarının uluslararası ticarete açık olduğunu vurgulayan Çelebi, “Trabzon bütün alt yapısıyla Kuzey Güney koridorunu desteklemektedir. Kherson ve Trabzon arasında karşılıklı görüşmelerin artırılması işbirliğini kuvvetlendirecektir“ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.