Elazığ’da Kırsal Kalkınma Destek Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Elazığ’da Kırsal Kalkınma Destek Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Elazığ’da Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 9. etap ekonomik yatırımlar kapsamında müracaat eden iki başvuru sahibiyle 270 bin liralık hibe sözleşmesi imzalandı.Kırsal Kalkınma Yatırımlar...

Elazığ’da Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 9. etap ekonomik yatırımlar kapsamında müracaat eden iki başvuru sahibiyle 270 bin liralık hibe sözleşmesi imzalandı.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destek Programının 9. etap ekonomik yatırımlarına destek devam ediyor. Elazığ’dan yatırımlar kapsamında müracaat eden 2 yatırımcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde hibe protokolü imzalandı. Müracaat eden yatırımcılar ile 270 bin lira tutarında hibe sözleşmesi imzaladıklarını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, "Protokol çerçevesinde, yatırımların 30 Aralık 2015 tarihinde kadar tamamlanması gerekiyor. Yatırımlar tamamlandığında yatırımcılara 135 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır" dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 10. etap ekonomik yatırımları kapsamında 3 milyon 378 bin 654 lira proje toplam tutarı ile 3 adet başvuru yapıldığını ifade eden Gübrüz, "İl proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirmeleri yapılmaktadır. Değerlendirme sonuçları olumlu olduğu, bakanlığımız tarafından da uygun görüldüğü takdirde projeler gerçekleştirilecek ve 1 milyon 500 bin lira hibe ödemesi yapılacak. Uygulanacak olan toplam 5 adet proje ile 47 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. Yine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi başvuruları devam ediyor. Çiftçilerimizin 1 Temmuz 2015 tarihine kadar müdürlüğümüz kırsal kalkınma ve örgütlenme şube müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.