Emniyetin yiğit kadınları: Kadın Polis Özel Harekat

Emniyetin yiğit kadınları: Kadın Polis Özel Harekat

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında 25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat (PÖH) Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törende mezun olan polisler tarafından tatbikat gerçekleştirildi.

1498244.jpg

"Yiğit düştüğü yerden kalkar"

Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında düzenlenen 25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat (PÖH) Mezuniyet Töreni`nde, şehitlerin acısının halen taze ve her zaman da öyle kalacağını belirterek, "Yiğit düştüğü yerden kalkar" sözünü hatırlattı.

1498243.jpg

Özel Harekat Başkanlığına ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Soylu,

"2017 yılında daire başkanlığı statüsü yükseltilerek, Özel Harekat Başkanlığına dönüştürüldü ve 8 ilimizde doğrudan merkeze bağlı özel harekat müdürleri ile Çankırı Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü kuruldu. Darbe girişimi esnasında hasar gören hizmet binalarımız ve nizamiyenin yerini, Cumhurbaşkanımızın bizzat takibi, bizzat talimatı, bizzat buraya gelerek açılışını gerçekleştirmesi ile yenileri inşa edildi" dedi.

1498246.jpg

"Yakın Alan Çatışma Eğitim Simülatörü`nü de hayata geçiriyoruz"

Soylu, çok ciddi şekilde personel kapasitelerini artırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"2015 yılında ülkemiz genelinde özel harekat personeli sayısı 7 bin 765`di. Bugün bu sayıyı 22 bin 3`e çıkardık. Çok ciddi bir yatırımla Özel Harekat Başkanlığı eğitim tesislerinde dünyada sadece 3 ülkede bulunan ve kısa adı SATEM olan Sanal Taktik Eğitim Merkezini hayata geçirdik. Şimdi bunu bir adım daha ileriye taşıyacak, Yakın Alan Çatışma Eğitim Simülatörü`nü de hayata geçiriyoruz. Bilgi işlem başkanlığımız tarafından yapılıyor ve bunun özelliği, artırılmış gerçeklikle değil, yüzde yüz kusursuz gerçeklikle, gerçek mermi ve gerçek silahlarla eğitim veren ve bu imkanı sağlayan bir teknoloji olmasıdır. Gerçek bir çatışmanın aynısını, can kaybı ve yaralanma riski olmadan sıfır maliyetle tekrar tekrar canlandırabileceğimiz yüksek bir teknolojiye geçiyoruz."

1498249.jpg

Konya, Trabzon, Antalya özel harekat müdürlüklerinin de bina ihtiyacını karşıladıkları bilgisini veren Soylu, Adana, İstanbul, Samsun, Malatya ve Konya`nın bina ve tesis projelerini tamamladıklarını, bunların da yapım aşamasına geldiğini söyledi.

1498254.jpg

"Biz, bu 500 evladımızı tam 17 bin 602 aday arasından seçtik"

Teşkilata yepyeni bir kuvvetin, yepyeni bir güç olarak gözleri ışıl ışıl, 500 kadın polisin katıldığını belirten Soylu, "Biz bu 500 evladımızı tam 17 bin 602 aday arasından seçtik. Eminim ki o kardeşlerimizin her biri de bu emaneti hakkıyla taşırdı. Ama en nihayetinde bir seçim yapmak lazımdı. İnşallah onlarla da başka vesilelerle buluşuruz. Bugün buradaki kardeşlerimizin hepsi eğitimlerini tamamladılar. Polis meslek müfredatının yanı sıra ileri seviye atış teknikleri, keskin nişancılık, arazi harekatı gibi birçok konuda güçlü bir eğitim aldılar." ifadelerini kullandı.

1498239.jpg

"Bu bayrağı hep daha yukarı taşıyacaksınız"

Soylu, şunları kaydetti: "Kendisi hafif ama manevi sorumluluğu ağır, çok şerefli bir üniforma altında göreve başlayacaksınız. Arkadaşlarım bana bu programın kar yağışı altında olacağını söyledikleri zaman, `Onlar artık özel harekatçı, soğuk da işlemez, zorluk da işlemez` dedim. Sizden önceki kardeşleriniz bugüne kadar yüzümüzü yere eğdirmedi, inanıyorum ki sizler de eğdirmeyeceksiniz. Bu bayrağı hep daha yukarı taşıyacaksınız."

1498302.jpg

1498301.jpg

1498339.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.