Eniştesi tarafından kaçırıldı, ölüm tehdidi alıyor

Eniştesi tarafından kaçırıldı, ölüm tehdidi alıyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde halasının eşi tarafından kaçırılan 20 yaşındaki Ayşe Kaçar, olay gününü ve sonrasında yaşadıklarını Havadis'e anlattı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN (ÖZEL HABER) - Kuyucak'ın Başaran Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Ayşe Kaçar'ın hayatı Mayıs'tan bu yana kabusa döndü. Genç kız, halasının eşi Bilal Kuluç (39) ve kardeşi Ali Kuluç (35) tarafından 19 Mayıs'ta kaçırıldı. Görgü tanığının ihbarıyla harekete geçen emniyet güçleri, Buharkent'te "dur" ihtarına uymayan Kuluç kardeşlerin kullandığı otomobilin peşine düştü. 

ALİ YAKALANDI, BİLAL KAÇTI

Feslek Dağı eteklerinde arabadan inen Bilal Kuluç, Ayşe Kaçar'ı sürükleyerek zeytin bahçesine götürdü. Otomobili kullanan Ali Kuluç ise bölgeden hızla uzaklaştı. 

Bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Ali Buluç otomobiliyle kaçmaya çalışırken, yakayı ele verdi. 
Bilal Kuluç ise Ayşe Kaçar'ın kafasına silah dayayarak onu darp etmeye başladı. Yakalanması durumunda kendisinden şikayetçi olmaması gerektiğini söyleyen Bilal Kuluç, Ayşe'yi ölümle tehdit etti. 
Kuluç sonra silahını da alarak bölgeden kaçtı. Genç kız daha sonra polis ekipleri tarafından bitkin halde bulundu. 

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ali Kuluç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ağabeyi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. 

b23ced73-7540-44d0-8779-1c3b1a4b5b3c.jpg

TUTUKLANDILAR

Olayın ilk mahkemesi 29 Eylül'de Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kaçırılma olayının birinci faili Bilal Kuluç, aylar sonra mahkemeye gelerek teslim oldu. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, 12 Kasım'da görülecek olan ikinci duruşmaya kadar Kuluç kardeşlerin tutuklu yargılanmalarına karar verdi. 

ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM

Ayşe Kaçar olayla ilgili tüm gelişmeleri Havadis Gazetesi'ne anlattı. Öldürülmekten korktuğunu söyleyen genç kız, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. 12 Kasım'da görülecek duruşma sonrasında tutuksuz yargılanma kararı çıktığında Bilal Kuluç'un kendisine zarar vereceğini söyleyen Kaçar, maddi imkansızlıklardan dolayı kendisini savunacak avukat bulamadığını da belirtti. 

e8b51ec6-6bd2-4978-863c-bf1e68ce63f8.jpg


ASFALTTA SÜRÜDÜLER

Eniştesi Bilal Kuluç'un yeni taşındıkları eve mobilya bakma bahanesiyle kendisini arabaya bindirdiğini sonrasında hareketlerinden şüphelenmesinin ardından otomobilden kaçtığını belirten Kaçar, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:"Ben arabadan indim ve kaçmaya başladım. Sonrasında beni yakaladılar ve asfaltta sürüye sürüye, şiddet uygulayarak arabanın arka koltuğuna attılar. Bastırdı, şiddet uyguladı, ben direndim. Direndikçe bana vurdu. Benim gücüm yetmedi.

Bana şiddet uyguladığını gören bir vatandaş Buharkent polisine ihbarda bulunmuş. Beni bulmak için aramalara başlayan polisler Bilal Kuluç’un beni tuttuğunu, ağzımı, burnumu kapattığını, arabanın içinde şiddet uyguladıklarını gördüler. Aracı kullanan Ali Kuluç’a dur dediler ama durmadı."

" ÇIKAR SİLAHI ARTIK SUSTUR ŞUNU" 

"Feslek ile Buharkent arasında bir göç yolu var. Beni o göç yoluna, dağa çıkardılar. Polisler bizim arkamızdan gelirken, ben çırpınıyorum. Ali Kuluç, Bilal Kuluç’a şunu diyor: ‘Çıkar silahı artık sustur şunu. Bunlar bizi burada yakalar. Biz yandık.’ dedi.

Bunun üzerine Bilal Kuluç, Ali Kuluç’a ‘Sen bizi burada indir. Sen kaç, kurtulmaya bak. Ben kızı dağdan götürürüm.’dedi.  Ali Kuluç arabayla kaçtı. Bilal Kuluç beni zeytinliğin altına sürüye sürüye götürdü. Bir hayvan ölüsü gibi… Şiddet uygulayarak götürdü. Dikenlerin içine bastırdı beni."

"O CEZAEVİNDEN KAÇAR, SENİ ÖLDÜRÜRÜM" 

Bilal Kuluç tarafından kafasına silah dayandığını ve ölümle tehdit edildiğini belirten Kaçar, "Kafama silahı dayadı ses çıkarmamam için ve şöyle dedi: ‘Buradan kurtulduktan sonra eğer benim ismimi verirsen, ben cezaevine girdikten sonra o cezaevinden kaçarım. Seni tekrar kaçırırım ve kaçırmakla kalmam, seni öldürürüm.’ dedi. Ağzımı, burnumu kapattı, nefessiz kaldım. Sağ olsun polis ekipleri ve vatandaşlar beni o caninin elinden kurtardılar. Bilal kaçtı."dedi.

DAVADAN VAZGEÇMEM İÇİN PARA TEKLİF ETTİLER

Kuluç ailesinin kendisine davadan vazgeçmesi için sürekli tehdit ettiğini ve para teklifinde bulunduklarını söyleyen Ayşe Kaçar," 20 yaşındayım, Bilal Kuluç ve Ali Kuluç benim hayatımı elimden almaya çalıştılar. Ölecektim, bunlar serbest kalırsa ben öleceğim. Ölmekten korkuyorum. Kuluçların yakınlarından her gün tehdit alıyorum. Davamı geri çekmem için bana para bile teklif ediyorlar. Bana yalvarıyorlar davadan vazgeçmem için. Zaten yaşadığım yerde yakınlar bunlar bana. Her an her şey olabilir. Her an her şey olabilir. Cezaevinde yargılansınlar, dışarıda değil. Ben ölmek istemiyorum. O her gün duyduğumuz kadın cinayetlerinden biri olmak istemiyorum. Şu an ikisi de cezaevinde ama  tutuksuz yargılanırlarsa, tekrardan bunu yapacaklar. Bana özgürlüğümü geri verin. Ben artık özgürce yaşamak istiyorum. Kapımı, penceremi açmak istiyorum. Artık kadın cinayetleri son bulsun. Bu gibi insanlar cezaevlerine atılsın, cezalarını çeksin ki artık kadına verilen değer anlaşılsın."diye konuştu.

acfc605d-8837-4732-a95a-4eb05fb3eb71.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.