Esnaf işsizlik dedi, kaymakam “önce sağlık”

Esnaf işsizlik dedi, kaymakam “önce sağlık”

Nazilli’de koronavirüs önlemlerini denetleyen Kaymakam Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Uzun Çarşı esnafı İbrahim Arpat arasındaki “sağlık mı iş mi” diyalogu dikkat çekti.

GÜNAY PABUŞÇU-Yeni tip koronavirüs vakalarının tekrardan artış göstermesiyle birlikte hükümet önlemleri sıklaştırdı. İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge doğrultusunda Türkiye genelinde 10 gün sürecek denetimler başladı. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan ve İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ali Akdoğan ile ekipler, Uzun Çarşı ve çevresinde gezerek esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Esnafları tek tek ziyaret eden ve koronavirüs önlemlerini denetleyen Kaymakam Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Uzun Çarşı esnafı İbrahim Arpat arasındaki diyalog dikkat çekti.

ba774af3-2a2e-49aa-8e37-8cd11d135c0a-001.jpg

Esnaf sordu, kaymakam yanıtladı
Başkan Özcan’a boş dükkanını göstererek, “ Başkanım, dükkanın durumunu görüyorsunuz, esnaf iş yapamıyor, önünü göremiyor. Herkes de bunun farkında. Esnafa nasıl bir yardım yapılabilir, bunları öğrenmek istiyoruz” diyen esnaf Arpat’a Kaymakam Arısoy yanıt verdi. Ekonominin yükselip düşebileceğini, şu anda en önemli şeyin sağlık olduğunu ifade eden Kaymakam Arısoy, “Sağlık olmadan ekonomi düzeltilemez, hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil” ifadelerini kullandı.

“Geçim derdi, sağlığın önüne geçiyor”
Ay sonu geldiğinde kiramı ödeyemediğimde bende sağlık kalmıyor diyen Arpat, “Bizim geçimini sağlamakla sorumlu olduğumuz insanlar var. Bizlerin de bir yaşantısı var ve biz bunu sürdürmek zorundayız, geçim derdi sağlığın önüne geçiyor.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.