Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Süleymanpaşa’da Buluştu

Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Süleymanpaşa’da Buluştu

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Platformu’nun Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği çalıştaya ev sahipliği yaparken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat...

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Platformu’nun Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği çalıştaya ev sahipliği yaparken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat çalıştay sonrası akşam yemeğinde Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Platformu üyeleri ile bir araya geldi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Gönül Göymen Dinçer’in de katıldığı yemekte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Ülkenin dört bir yanından gelen kadınların benim şehrimde bir çalıştay yapıyor olmaları benim için büyük onur" dedi.

"BİZ SÜLEYMANPAŞALI VATANDAŞLARIN YANINDA BİR BELEDİYEYİZ"

Süleymanpaşa Belediyesi olarak sağlıklı nesiller yetişmesi için desteğe anne karnından başladıklarını belirten Başkan Eşkinat, "Kadın dostu kentten bahsedilir adaylık süreçlerinde. Ben seçim beyannamelerine baktığımda kadın dostu, çocuk dostu, engelli dostu ve yaşlı dostu kent beyanlarının olduğunu görüyorum. Çoğu usulen konmuş. Belediyelerin daha önceki vaatlerine baktım neleri yapmışlar bu konuda diye ancak hiç birini yapmamışlar. Aslında çok zor bir şey değil. Yapılmak istendiğinde bizim belediyemizde olduğu gibi, bizim yaptığımız gibi çok güzel hizmetler verilebiliyor gerek kadınlarımız, gerek çocuklarımız gerek engellilerimiz gerekse yaşlılarımız için.

Bizler sağlıklı nesiller yetişmesi için desteğimize anne karnından başlıyoruz. Henüz anne karnında bebeğin sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Sağlıklı bebeğin dünyaya gelmesi bizler için çok önemli. Bebeğimizi doğumunun ardından bebek paketi armağanı ile ailemizin yanında oluyoruz. Bir sonraki evrede puset hediye edip ailelerimizi masraftan kurtarıyoruz. Bunun yanı sıra 0-6 yaş Çocuk Ruh Sağlığı Danışma Merkezi’miz var. Çocuk kulübümüz mevcut 3 bin üyesi olan ve festival boyunca 3 bin daha olacak. Çocuklarımız gençlerimiz kendi dergisini çıkartıyor. Kadınlarımız kendi el işleri satıyor çarşımızda. Ayrıca kadınlarımız için girişimcilik eğitimlerimiz var. Onları parlak fikirlerini gerçek hayatla bütünleştirmeye çalışıyoruz. Aşevi, olgun kart, giysi mağazası ve sayamadığım bir çok hizmetle biz Süleymanpaşalı vatandaşların yanında bir belediyeyiz" ifadelerini kaydetti.

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Platformu’nun ortaklığında yapılan çalıştay için 22 ayrı ilden gelen kadınlar, kendilerini tanıtarak yaptıkları işleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.