Fiyatlarla sevinen zeytinci, kar ve don ile üzüldü

Son yılların en sert kışının yaşandığı Aydın’da zeytin ve zeytinyağı fiyatları ile yüzü gülen zeytinci, yaşanan don olayı ile üzüldü.

Özellikle dağ köylerinde henüz hasta edilmeyen yüzlerce ton ürüne soğuk vurduğunu belirten Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, “Kar yağışı ve ardından gerçekleşen don olayı ile tonlarca zeytine soğuk vurdu. Tek tesellimiz don vursa da zeytinin yağlık olarak kullanılabilmesi. Bu saten sonra zeytinin salamura olarak değerlendirilmesi zor” dedi.

“TARSİM KAPSAMINA ALINMALI”

Aydın ve Köşk ilçesinin zeytin v yağ üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu, gerek il gerekse ülke ekonomisi bakımından zeytin üretiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, ürünlerin don olayına karşı da TARSİM kapsamına alınmasını istedi. TARSİM’in don olaylarını kapsamadığı için bu gibi durumlarda üreticilerin ciddi sıkıntı yaşadığını kaydeden Köşk Ziraat Odası Başkanı Tuna, bu yönde siyasilerden çalışma beklediklerini söyledi. Bu arada kar yağışının yoğun ve soğukların etkili olduğu bölgelerde hasat edilmemiş zeytinlere don vurduğunu ağaçların da karın ağırlığını kaldıramayarak kırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.