Gazeteciler iftarda buluştu

Gazeteciler iftarda buluştu

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Yemekte konuşan Cemiyet Başkanı Cem Ulucan, milletvekili adaylarının sosyal medyayı kullanmasını eleştirerek, "Sarımsağı nerede yediysen orada kokut" dedi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, basın mensupları ile bir araya gelmek için iftar yemeği düzenledi. Yemekte konuşan Cemiyet Başkanı Cem Ulucan, gazetecilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu belirterek, "Ulusal basının tekelleştiği ortamda yerel basına önemli görevler düşmektedir. Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Ege Gazeteciler Federasyonu olarak mesleğimizin çıtasını yükseltmek için reklamını yapmadığımız çalışmalar yapmaktayız" diye konuştu.

 

"ÖZGÜR BASIN İÇİN YEREL BASINA SAHİP ÇIKILMALI"

Tarafsız gazetecilik ve özgür basın için vatandaşın yerel basına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ulucan, "Sürekli özgür basın ve tarafsız gazetecilik söylemlerine maruz kalıyoruz. Bunu arzulayan kim diye sorarsanız 'Herkes' diye cevap verebilirim. Ancak bu söylemlerde bulunanlar gereğini yapmıyor. Yani 'Basın özgür olsun' diyen köydeki Mehmet Amca, evine yerel gazete alıp gitmeli. 'Basın tarafsız olsun' diyen işadamı ve esnaf yerel basına reklam vermeli, ulusal gazetelere verdiği gibi yerel gazeteleri de para verip almalı" dedi.

 

"ADAYLAR, PROPAGANDALARI SOSYAL MEDYADAN YAPIYOR"

Seçim döneminde milletvekili adaylarının propagandalarını sosyal medyadan yaptığına değinen Ulucan, "Tanıtımlarını geleneksel medya yerine sosyal medyadan yapan adaylar, her gün 'Değerlendirmenizi rica ederiz' notu ile gazetecilere basın bülteni göndermektedir. Başka bir değişle sarımsağı başka yerde yiyip kokusunu bize çektirmektedir. Seçim dönemlerinde ekonomik olarak bir nebze nefes alması gereken yerel medya, başka yerde yenilen sarımsağın kokusunu çekmek zorunda değildir. Gazetecilerin tarafsız, objektif ve özgür olabilmesinin tek çözümü vardır, o da ekonomik özgürlüktür" diye konuştu.

 

Gazetecilerle bir araya gelip sorunların konuşulduğu iftar yemeğine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşat Uğur, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Aydın ve il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.