Geleneksel Oyunlar Yeni Nesil Çocuklarla Buluştu

Geleneksel Oyunlar Yeni Nesil Çocuklarla Buluştu

Gelişen teknoloji ile çocukların oyun anlayışının değiştiği günümüzde geleneksel oyunları çocuklara anlatmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen ’Beylikdüzü İlçesi Okullar Arası Çocuk Oyunları Festiv...

Gelişen teknoloji ile çocukların oyun anlayışının değiştiği günümüzde geleneksel oyunları çocuklara anlatmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen ’Beylikdüzü İlçesi Okullar Arası Çocuk Oyunları Festivali’ gerçekleşti.

Günümüzde birçok çocuğun bilmediği geleneksel oyunları çocuklara tanıtmak amacıyla her yıl Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ’Beylikdüzü İlçesi Okullar Arası Çocuk Oyunları Festivali’ İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Spor Salonu’nunda yapıldı. Bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyona İhlas Koleji’nin yanı sıra ilçedeki okullardan da öğrenciler katıldı. Festivalde mendil kapmaca, yakan top, sek sek gibi oyunların yanı sıra ülkemizde yeni yeni tanınan salon sporu florbol’un da tanıtımı yapıldı. Florbol Türkiye’nin yetkilileri, oyun hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra, öğrenciler arasında bir gösteri maçı yapıldı. Etkinliğin sonunda oyunlarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Yoğun şehirleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişme nedeniyle çocukların günümüzde evlerine kapanıp, oyunları bilgisayarlarında oynamaya çalıştıklarına dikkat çeken İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz, çocukların fiziksel ve bedensel gelişimleri için grup oyunlarının büyük önem taşıdığını belirtti. Etkinlikte oynanan oyunların giderek unutulduğunu söyleyen Kazaz, bu oyunların çocuklara yeniden kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.