Gençlik Gönüllüleri Tarihi Mekanları Geziyor

Gençlik Gönüllüleri Tarihi Mekanları Geziyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Şehirler, Kültürler, Yörelerimiz” projesi kapsamında Hakkari Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan 50 gönüllü genci Şemdinli Nehri’de bulunan ve 18. asırda yaşamış büyük evl...

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Şehirler, Kültürler, Yörelerimiz” projesi kapsamında Hakkari Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan 50 gönüllü genci Şemdinli Nehri’de bulunan ve 18. asırda yaşamış büyük evliyalardan olan Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha hazretlerinin türbelerini ziyaret ederek dualar ettiler.

Barış süreci ile birlikte son yıllarda “İnanç Turizmi”nin en uğrak yerlerinin başında gelen Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyü ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı “Şehirler, Kültürler ve Yörelerimiz” adlı bir proje ile Hakkari’de bulunan 600 genci bir ay içerisinde tarihi mekanlarda bir gezintiye çıkardı. Hakkari Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan 50 kişi ilk etapta, Nehri tarihi taş köprü üzerinde durup “Şehirler,Kültürler,Yörelerimiz” yazılı pankartı açarak hatıra fotoğrafları çektirdiler. Grup daha sonra Nehri’de bulunan bir dinlenme tesisinde Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekip yemek yedikten sonra 18. Asırda yaşamış büyük evliyalardan olan Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha hazretlerinin türbelerine ziyaret gerçekleştirip dualar ettiler. Sıcaklardan bunalan grup üyeleri Nehri’de bulunan küçük bir havuzda yüzdükten sonra tarihi “Kayma Sarayı”nı dolaştılar.

Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, Gençlik Spor Bakanlığının “Şehirler,Kültürler ve Yörelerimiz” projesi kapsamında 50 gönüllümüz ile Şemdinli ilçesi Nehri köyünde bulunan tarihi mekanları gezdiklerini söyledi. Güldal,” Bu projemizin amacı gençlerimizin öncelikli olarak il, ilçe ve köylerimizde bulunan tarihi mekanlarını gezmekti. Bu tarihi mekanları gezmekle birlikte farklı insanlarla tanımaları ve illerinin kültürlerini öğrenmeleriydi. Bizde bu amaç doğrultusunda 50 gencimizle Şemdinli ilçemize yol aldık. Burada gençlerimizle Şemdinli ilçemizin tarihi mekanlarını gezerken, öncelikli tarihi taş köprüyü gezdik. Ardından gençlerimizle birlikte halaylar çektik ve yemek yedik. Daha sonrada inanç turizminin en önemli isimlerinden olan Seyyid Taha Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek dualar ettiklerini” söyledi.

Gençlik Merkezi üyesi Rızgar Elmas, “Gençlik Merkezimiz tarafından arkadaşlarımızla birlikte Şemdinli İlçesi Nehri beldesinde bulunan bir çok tarihi mekanı gezdik. Bu proje sayesinde İlimizin ne kadar zengin bir tarihe ve doğaya sahip olduğunu gördük. Bu vesile ile Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve Gençlik Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.