Germencik'te akıl almaz dolandırıcılık!

Germencik'te akıl almaz dolandırıcılık!

İzmir'in Tire ilçesinde 2 kişi, zeytinyağı ticareti bahanesiyle kandırdıkları vatandaşın 30 bin lirasını dolandırdı.

İddiaya göre, Tire ilçesinde oturan Ö.K. (39) ile Gıda Mühendisi Y.A.K. (43), Aydın’ın Germencik ilçesinde zeytinyağı ticareti yapan E.E’yi telefonla arayarak, ellerinde 5 bin 400 litre hesaplı zeytinyağı olduğunu söyledi. E.E., zeytinyağlarını satın alabileceğini söyleyince 2 şüpheli E.E’yi Tire’nin Akçaşehir köyüne davet etti. Ö.K. ve Y.A.K., köye gelen E.E.’den 5 bin 400 litre zeytinyağı bedelinin bir kısmı olan 30 bin lirayı aldı.

Şüpheli şahıslar daha sonra E.E’nin zeytinyağlarını yüklemesi için aracını köy camisinin yanındaki bir evin önüne yanaştırmasını istedi. E.E. evin önüne yanaşırken 30 bin lirayı alan şüpheliler bir anda kayıplara karıştı. Şahısların ortadan kaybolduğunu fark eden E.E., dolandırıldığını anlayarak hemen jandarmayı aradı.

Olaya kısa sürede müdahale eden Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelileri yakalamak için özel bir sivil ekip kurdu. Özel ekip, şüphelilerden Y.A.K'yı aynı gün Tire-Selçuk karayolu üzerinde kıskıvrak yakaladı. E.E.’den alındığı ileri sürülen 30 bin liranın ise diğer şüpheli Ö.K’da olduğu öğrenildi. 

Y.A.K, sorgulamasının ardından sevk edildiği Tire Adliyesinde çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Jandarma ekipleri, her yerde 30 bin lirayı alarak kayıplara karışan Ö.K isimli şahsı arıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.