Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesi’nin 7.mezuniyet ve kuruluş yıldönümü kutlamalarına yağmur damgasını vurdu. Yağış nedeniyle geç başlayan programın finalinde de öğrenci ve veliler yağmura yakalandı.Gümüşhane Üni...

Gümüşhane Üniversitesi’nin 7.mezuniyet ve kuruluş yıldönümü kutlamalarına yağmur damgasını vurdu. Yağış nedeniyle geç başlayan programın finalinde de öğrenci ve veliler yağmura yakalandı.

Gümüşhane Üniversitesi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Kampüsü Açık Futbol Sahasında düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde MHP’den milletvekili seçilen eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın da katıldığı program yağış nedeniyle gecikmeli başladı. Tören alanında bekleyen veli ve öğrenciler ıslanmamak için buldukları tüm kapalı alanları kullanırken, yağışın ardından başlayan tören tam kep atma bölümüne gelmişti ki öğrenciler yeniden yağmura yakalandı.

Törende mezun olan öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan, hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını belirterek, başarılarının özverili, planlı ve disiplinli çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını, bu başarıyı bundan sonra da iş hayatına atılarak sürdürmenin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise 31 Mayıs 2008’de kurulan Gümüşhane Üniversitesinden bu yıl 2 bin 350 öğrenciyi mezun ettiklerini hatırlattı.

“15 BİN 500 ÖĞRENCİMİZLE ÖNEMLİ BİR YÜKSEÖĞRENİM KURUMU OLDUK”

Göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdikleri çalışmaları akademik, idari yapılanma ve fiziki yapılaşma çalışmaları ekseninde sürdürdüklerini belirten Günaydın, “Geçtiğimiz yedi yıl içerisinde fiziki yapılaşma, eğitim öğretim alt yapısı, akademik ve idari kadromuzun hızla tamamlanması gibi birçok konuda çok önemli gelişmelere imza attık.

Gümüşhane Üniversitesi, 7 yıllık genç bir üniversitedir. Üniversiteler geçmişi ile övünen kurumlardır. Üniversiteler için çok kısa sayılabilecek yedi yıl içinde Gümüşhane Üniversitesi, 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 8 meslek yüksekokulu, 2 enstitüsü, 5 uygulama ve araştırma merkezi, 631 akademik personeli, 310 idari personeli ve 15 bin 500 öğrencisi ile bölgemizin ve ülkemizin önemli bir yükseköğrenim kurumu ve her ile Üniversite projesinin örnek bir modeli olmuştur” dedi.

“İNSAN İÇİN BEYİN NE İS, TOPLUM İÇİN ÜNİVERSİTE O DUR”

Üniversitelerin bilim ve düşüncenin yuvası, toplumların beyni olduğunun altını çizen Günaydın, insan için beyin ne ise toplum için de üniversitenin aynı anlama geldiğine vurgu yaparak, üniversitelerin gelişmiş ülkelerin en gözde kurumları olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin Gümüşhane’nin ufku ve en önemli kültürel sermaye kaynağı olduğunu kaydeden Günaydın, “Bizler göreve geleli henüz yedi yıl olmamasına rağmen Gümüşhane Üniversitesi fiziki yapılaşması, eğitim-öğretim kalitesi, araştırma altyapısı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, projeleri ve ürettiği bilgilerle sadece kendisi ile kurulan Üniversiteleri değil daha eski Üniversiteleri belli alanlarda geride bırakarak kendinden bahsedilen ve takdir edilen bir kurum haline gelmiştir” diyerek sözlerini mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne okul birincisi Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan plaka çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri protokol üyeleri tarafından son buldu.

Öğrencilerin hep bir ağızdan diploma yemini etmesi ve kep atmasının ardından tören son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.