Afyonkarahisar’da Termal Otellere Diplomalı Aşçılar Geliyor

Afyonkarahisar’da Termal Otellere Diplomalı Aşçılar Geliyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yetişen aşçıları mezun oluyor.Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal A...

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yetişen aşçıları mezun oluyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansının ‘’Kalifiye Eleman Yetiştirme Faktörü’’ adlı proje kapsamında Portekiz ve Almanya’da 21 gün stajlarını başarı ile tamamlayan 20 öğrenci mezun olmanın mutluluğunu yaşıyor. Turizm bölgesi Afyonkarahisar’daki termal otellerde ihtiyaç olan aşçılık için öğrenciler şimdiden teklif almaya başladılar. Mezun olan 20 öğrencinin bir kısmı alanlarında öğretmenlik yapmak istediklerini belirtirken bir kısmı da hayata atılarak turistik işletmelerde aşçı olarak görev almak istediklerini belirttiler.

Okul Müdürü Yasin Filiz; bu sene itibariyle hayata yeni ve genç artılar kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını. anlattı. Filiz, "Öğrencilerimiz okullarında eğitimini aldıktan sonra bu güzelliğin üzerine bir kat daha güzellik katarak Almanya ve Portekiz’de 21 günde stajlarını tamamladılar. Akabinde bu stajla birlikte Sandıklı’da ve termal kent bölgemiz Afyonkarahisar’da doğacak ihtiyaçlara cevap verecekler. bundan dolayıda mutluyuz” dedi.

Öğretmen Ayla Bahşi ise; “Türkiye Ulusal Ajansına sulunmuş olan proje kapsamında öğrencilerimiz 21 gün Almanya ve Portekiz’de stajlarını tamamladılar. Staj sonunda uluslararası geçerli olan belge ve sertifikalarını aldılar. Öğrencilerimizin hepsinin İngilizce kursu katılım belgeleri, Almanca Bilgileri, çalışmış olduğu otellerden aldığı katılım belgeleri bulunmaktadır. Özellikle Almanya ve Portekiz’den iş teklifleri alan öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.