Arife günü ve bayramda kabir ziyareti var mı? İşte Mezar Ziyareti Genelgesi...

Arife günü ve bayramda kabir ziyareti var mı? İşte Mezar Ziyareti Genelgesi...

Vatandaşlar ise her bayram gerçekleştirdiği mezar, şehitlik ziyaretlerini bu yıl da yapabilecek mi öğrenmek istiyor. İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin yeni genelge yayımladı. Peki bayramda mezar ziyareti 2021 yasak mı, serbest mi?

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesi vatandaşları meraklandırdı. Her bayram yapılan şehitlik ve mezar ziyaretleri bu bayram için merak konusu oldu. 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan ve bayramı da kapsayan tam kapanma sürecinde şehitlik ve mezar ziyareti yasak mı, serbest mi? Tam kapanmada şehitlik ve mezar ziyareti yapılabiliyor mu? İşte Mezar Ziyareti Genelgesi...

BAYRAMDA ŞEHİTLİK VE MEZAR ZİYARETİ YASAK MI, SERBEST Mİ?

İŞTE GENELGE...

Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Bayram öncesinde valilik/kaymakamlıklar tarafından ilgili kurumlarla koordineli şekilde tüm şehit mezarlarının bakım/onarım çalışmaları ile temizlik işleri tamamlanacak.

Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

Vali ve kaymakamların koordinasyonunda il/ilçe emniyet müdürlükleri veya jandarma komutanlıkları tarafından illerinde/ilçelerinde bulunan şehit aileleri ile önceden irtibat sağlanacak ve gerekli durumlarda şehit ailelerinin kabristan ziyaretleri için ulaşım aracı ve refakatçi personel görevlendirmesi yapılacak.

Din görevlilerince şehitliklerde dua okunması için valilik/kaymakamlıklar tarafından il/ilçe müftülükleri ile gerekli koordinasyon sağlanacak.

Şehit ailelerinin, şehitlik ziyaretlerinin huzur içerisinde gerçekleştirilebilmesi için vali ve kaymakamlar ile kolluk birimlerince gerekli hassasiyet gösterilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.