Ayşe Barım 248 gün sonra tahliye edildi
Ayşe Barım hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi.
Ayşe Barım, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Ayşe Barım hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.
ÜNLÜLER DE ADLİYEDE
Duruşma öncesi Halit Ergenç, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Şükran Ovalı'nın da aralarında bulunduğu pek çok oyuncu, destek için geldi.
Ayşe Barım hakkında 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
İLK İFADELER GELMEYE BAŞLADI
Tanık Bergüzar Korel şu ifadeleri kullandı:
“Ayşe Barım hiçbir şekilde beni yönlendirmedi, ben eşimle birlikte bireysel olarak Gezi Parkı’na gittim. Kendisini orada görmedim. 2006’dan beri birlikte çalışıyoruz. Onun hiçbir yönlendirmesi olmadı, asla. Sosyal medya paylaşımları için de yönlendirmesi yok. Hiçbir telkini hiçbir zaman olmadı. Doğru olan neyse onu dinliyorum.”
Tanık olarak dinlenen Ceyda Düvenci ise şunları söyledi:
“Gezi Parkı olaylarına 3 gün katıldım. Ayşe Barım’ın bir yönlendirmesi olmadı, kendi irademle katıldım. Katıldığımda kendisini hiç görmedim. Ayşe Barım neyse onu anlattım. Dostum olduğunu ve onunla çok konuştuğumu söyledim.
Korumadım, kişiliğini anlattım. 23 yıldır Ayşe ile çalışıyorum. Sadece menajerim değil, dostum. Sosyal medya hesaplarımın içeriklerine ben karar veriyorum. Ayşe Barım bana talimat vermedi, vermez de.”
DOLUNAY SOYSERT: AYŞE BARIM KESİNLİKLE APOLİTİKTİR
Daha sonra ifadesi alınan Dolunay Soysert şöyle konuştu:
"Ayşe Barım’ın yönlendirmesi olmadı. Gezi Parkı olaylarına katıldım. Ayşe Barım’la orada bir kez karşılaştık. Ben ondan önce ve kendi irademle gitmiştim. 2004-2005 yılından beri kendisiyle çalışıyorum.
Ayşe Barım kesinlikle apolitiktir. Hem menajerim hem de çok yakın arkadaşım. Ayşe Barım’ı kayırmadım, böyle bir şeye ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.