Azizoğlu, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam’ Ziyaret Etti

Azizoğlu, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam’ Ziyaret Etti

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile bir araya geldi.Azizoğlu, Irak temasları kapsamında beraberindeki 8 Irak...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile bir araya geldi.

Azizoğlu, Irak temasları kapsamında beraberindeki 8 Irak üniversitesinin rektörü ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam’ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyetini ifade eden İnam, Irak’ta bulunan üniversitelerin durumu hakkında rektörlerden bilgi aldı. Irak’ın karşı karşıya kaldığı terör nedeniyle üniversitelerin de zarar gördüğünü ve bunu düzeltmek için Irak üniversiteleri arasında ayrım gözetmeksizin yardımcı olacaklarını belirtti.Türkiye Cumhuriyeti olarak üniversitelere akademisyen ve öğrencilere çalışmalarında yardım sunmaya her an hazır olduklarını vurguladı

Başkonsolos Mehmet Akif İnam, “Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, hocamızın liderliğinde Iraklı 8 üniversitenin değerli rektörleri Başkonsolosluğumuzu ziyaret ettiler şeref verdiler .Orhan hocamızın bölgemizde çeşitli temas ve etkinlikleri bulunuyordu.Bu çerçevede kendileriyle bir araya gelip bilgi almak ve bu vesileyle Irak’ın farklı farklı vilayetlerinden değerli rektörlerle tanışmak imkanı buldum.

Bizim Türkiye olarak Irak’ın her bir vilayetine muhabbetimiz aynıdır. Türkmen, Kürt, Arap olsun, Sunni veya Şii olsun fark etmez. Farklı dinlerden farklı mezheplerden farklı etnik kökenlerden kişilerin kurumların bulunduğu bir ortamda tamamen kardeşlik birlik beraberlik için çalışan bir anlayışla faaliyet gösterdiklerini bizzat kendimde müşahade etmiş oldum. Biliyorsunuz ki bölgemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Özellikle deaş terör örgütünün oluşturduğu güvenlik sıkıntısından dolayı bir süredir ülkede sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. İnancımız odur ki, bütün sıkıntılar güvenlik sıkıntısı ekonomik sıkıntılar aşılacaktır. Önemli olan geleceğe yatırım yapabilmek, bunun içinde üniversitelerimize ve akademisyenlere büyük rol düşüyor. Ben bu çerçevede Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Faaliyetlerini yakından bizzat takip ediyorum. Bunu burada görmekten ve üniversite rektörlerinden dinlemekten de çok mutlu oldum. Faaliyetleri ve ihtiyaçları hakkında rektörlerimizden bilgi aldık. Elimizden gelen desteği sürdürmeye gayret edeceğiz inşallah ’’dedi.

IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ise şunları söyledi;

“Uluslararası Üniversiteler Konseyinin iki günlük toplantılarını bitirdik. Dün Kerkük Üniversitesini ve Türkmeneli TV’yi ziyaret etmiştim. Bu gün de Yüksek Öğretim Bakanı Yusuf Goran ile uzun bir toplantımız oldu. Daha sonrada Sayın T.C. Başkonsolosumuzu ziyaret ettik. Uzun bir istişaremiz oldu rektörlerle birlikte Bundan sonraki çalışmalarımızda bu coğrafyada Türkiye’nin yapmış olduğu ekonomik ve diplomatik katkılarına bizde akademik olarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz ve devam edeceğiz’’dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.