Azmetti 60’ından Sonra Ehliyet Aldı

Azmetti 60’ından Sonra Ehliyet Aldı

Mersin’in Silifke ilçesinde 61 yaşındaki Mehmet Şimşek, ilerlemiş yaşına rağmen birçok gencin tek seferde başaramadığı ehliyet sınavlarını geçerek, B sınıfı ehliyet almaya hak kazandı.Ehliyet almak iç...

Mersin’in Silifke ilçesinde 61 yaşındaki Mehmet Şimşek, ilerlemiş yaşına rağmen birçok gencin tek seferde başaramadığı ehliyet sınavlarını geçerek, B sınıfı ehliyet almaya hak kazandı.

Ehliyet almak için sürücü kursuna başvuran Mehmet Şimşek, trafik, ilkyardım ve motor yazılı sınavında 50 sorunun 47’sine doğru cevap vererek 94 puan aldı. Şimşek, direksiyon sınavında da geri geri park etme, rampadan kaldırma, akan trafikte kurallara uygun araç sürme sınavını tek seferde başararak B sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazandı.

Yıllarca köyde yaşadığını, ilkokul mezunu olduğunu ve çiftçilikle uğraştığını belirten Şimşek, "İmkanlarımız elvermediği için bugüne kadar bir aracımız olmadı. En son birikimlerimizi toplayıp bir araç satın aldım. Araç sürmesini bilmiyordum ve ehliyetim de yoktu. Ben de araç kullanmasını öğrenmek ve ehliyet sahibi olabilmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım. Kursta öğretmenlerimiz hem sınavlara hazırlarken bir yandan da araç sürmesini öğrettiler. Şükürler olsun ki girdiğim sınavlarda tek seferde başarılı olup ehliyetimi almaya hak kazandım" dedi.

Kurs öğretmenlerinden Zafer Başar ise, “Mehmet Şimşek’in ilerlemiş yaşına rağmen çok azimli olması ve verilen bilgileri doğru uygulaması başarıyı beraberinde getirdi. Kendisine bundan sonra sürücülük hayatında kazasız belasız günler dilerim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.