Bakanlık açıkladı: Gümrüklerde rekor yakalama

Bakanlık açıkladı: Gümrüklerde rekor yakalama

Ticaret Bakanlığı, gümrüklerde yılın ilk çeyreğinde 8 milyar TL'lik uyuşturucu ve ticari eşya yakalandığını duyurdu. Ayrıca geçen yılın aynı dönemine göre yakalanan eşya değerinin yüzde 300 arttığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimlerinin 2024 yılı Ocak-Mart döneminde yakaladığı yasadışı ticari eşya ve uyuşturucunun bedeli yüzde 300’lük artışla 8 milyar liraya ulaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ilk üç ayda rekor düzeyde yakalamalara imza atıldığının altı çizilerek, geçen yıl 1 milyar 53 milyon liralık uyuşturucu yakalanırken, bu yıl aynı dönemde 3 milyar 71 milyon liralık yakalama yapıldığı belirtildi.

Değerli maden yakalamaları 29 milyon liradan 800 milyon liraya yükseldi. Bunun en büyük kalemini 771 milyon 355 bin lira ile altın oluştururken, aynı dönemde 18 milyon 927 bin liralık da pırlanta ele geçirildi.

Habur’da 12 külçe altın

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde Habur Gümrük Kapısına gelen bir tıra yönelik yapılan operasyonda piyasa değeri 50 milyon lira olan 12 adet külçe altın yakalandı.

(Ekonomim)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.