Batumlu Öğrenciler İnegöl’de Türkçelerini Geliştirecek

Batumlu Öğrenciler İnegöl’de Türkçelerini Geliştirecek

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu tarafından 1997 yılından bu yana açılan “Türkçe” kurslarını başarı ile bitiren Batum vatandaşı kursiyerler, Türkçelerini pekiştirmek için İnegöl’e geldi.İnegö...

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu tarafından 1997 yılından bu yana açılan “Türkçe” kurslarını başarı ile bitiren Batum vatandaşı kursiyerler, Türkçelerini pekiştirmek için İnegöl’e geldi.

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin davetlisi olarak İnegöl’e gelen 45 kursiyer, İnegöl’ün tarihi öğrenecek. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 45 kursiyeri Kent Müzesi’nde ağırlayarak, İnegöl hakkında bilgi verdi. Aktaş, “Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu 1997 yılından bu yana Türkçe kursları düzenliyor. Bu manada da Gürcistan vatandaşı olan insanlar bu dil kurslarından istifade ediyor. Milletvekilimizin de çağrısıyla Batum Başkonsolosluğu heyeti ve Batum’daki Halk Dansları Topluluğu 4-5 ay evvel bizim misafirimiz olmuştu. O gün başkonsolosumuz öğrencilerin buraya gönderilmesinden bahsetmişti. Nihayetinde de bu organizasyonla alakalı kısa bir süre önce yazıştık. Şu an 45 kişilik Batumlu öğrencimiz var. Bu arkadaşlarımız kursu başarı ile bitirmiş, rahatlıkla Türkçe konuşabiliyor. Cumartesi gününe kadar İnegöl’de misafir edeceğiz. İnegöl’ün tarihi, turistik yerleri gezilecek. Bu organizasyonla alakalı İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği destek verecek. Son 4-5 yıldır bu kursa büyük alaka var. Binlerce kişi müracaat ediyor. 3 bin 600 kursiyer arasından arkadaşlarımız seçilmiş. Kursiyerlerimiz genellikle kız. İnşallah İnegöl’ümüzü tanıtacağız, sevdireceğiz. Hepsi buradan İnegöl ve Türkiye dostu olarak ayrılacaklar” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler Mobilya ve Kent Müzesi’ni gezerek, İnegöl tarihi hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.